You are here

Οικόπεδο €7 εκ. αγόρασε η FWW

03/03/2010 14:02
Σε επέκταση των εμπορικών της δραστηριοτήτων στοχεύει η εταιρεία του ομίλου Σιακόλα Woolworth μέσω της αγοράς οικοπέδου στο Στρόβολο που γειτνιάζει με το Mall of Cyprus. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, έχει αγοραστεί για σκοπούς μελλοντικής ανάπτυξης κτήμα στο Στρόβολο, παρά τον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, έκτασης 16.063 τ.μ. Το κτήμα συνορεύει με τη νότια πλευρά του The Mall of Cyprus στο Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα.

Η εταιρεία κατέβαλε για την αξία του κτήματος €7 εκ. και μεταβιβαστικά και άλλα τέλη ύψους €647,1 χιλ., ο δε πωλητής κατέβαλε φόρο κεφαλαιουχικών κερδών ύψους €1,3 εκ. Με τη συναλλαγή αυτή το κράτος εισέπραξε συνολικά €2 εκ.

Όπως ανέφερε στη StockWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της Woolworth Μάριος Παναγίδης, «επειδή το τεμάχιο γειτνιάζει με το Mall of Cyprus κρίναμε σκόπιμο να το αγοράσουμε για μελλοντικές εμπορικές δραστηριότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγίδη, η αγορά του οικοπέδου δεν αναμένεται να επηρεάσει βραχυπρόθεσμα σημαντικά τα αποτελέσματα της εταιρείας ενώ μακροπρόθεσμα θα προκύψουν σημαντικά οφέλη.

Γ.Χ.