You are here

Ξεχωρίζουν τα κυπριακά λεωφορεία

16/09/2020 13:08

Το αυτοκίνητο ήταν η κυρίαρχη μορφή εσωτερικών μεταφορών σε όλα τα κράτη μέλη σε σύγκριση με τα ταξίδια με τρένο, πούλμαν ή λεωφορείο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το 2018, τα ταξίδια με αυτοκίνητο αντιπροσώπευαν το 82,9% των επιβατικών χιλιομέτρων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), έναντι 9,3% για πούλμαν, λεωφορεία και τρόλεϊ και 7,9% για τρένα.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό επιβατικών χιλιομέτρων που διανύθηκαν με αυτοκίνητο ήταν στη Λιθουανία (90,4%). Για τα ταξίδια με τρένο, η Αυστρία είχε το υψηλότερο ποσοστό επιβατικών χιλιομέτρων (12,9%).
Gια πούλμαν, λεωφορεία και τρόλεϊ, η Ουγγαρία είχε το υψηλότερο ποσοστό (20,8%) και ακολουθεί η Κύπρος (18,9%) και η Μάλτα (17,5%).

Ωστόσο, αυτή η εικόνα μπορεί να φαίνεται διαφορετική το 2020 ως αποτέλεσμα των μέτρων περιορισμού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που εισήγαγαν τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και των αλλαγών στις προσωπικές προτιμήσεις μετά το ξέσπασμα του COVID-19, σημειώνει η Eurostat.