You are here

Μικρή ανάσα στα κέντρα αναψυχής

19/09/2020 08:45

Μικρή ανάσα στα κέντρα αναψυχής δίνουν δύο προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν στη βουλή για επέκταση της ισχύος των αδειών λειτουργίας που εκδίδονται.

Με βάση τις προτάσεις νόμου τροποποιείται ο περί κοινοτήτων νόμος του 2020 και ο περί δήμων νόμος του 2020 έτσι ώστε να επεκταθεί η ισχύς των αδειών που εκδίδονται για τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής από μέχρι τρία χρόνια που ισχύει σήμερα, σε μέχρι πέντε χρόνια.

Τονίζεται ότι η τροποποίηση κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι η έκδοση ετησίως των αδειών λειτουργίας των κέντρων συνεπάγεται αχρείαστο διοικητικό κόστος και καθυστερήσεις.

Ο  Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης αναφέρει στη StockWatch ότι οι προτάσεις νόμου αναμένεται να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής.

«Θα απαλλάξουν τόσο τους επιχειρηματίες από χρονοβόρες διαδικασίες αλλά και τις αρχές που εκδίδουν τις άδεες από χρονοβόρους ελέγχους. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δεχθούμε έλεγχο».

Οι προτάσεις νόμου κατατέθηκαν την ώρα που η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής υπογράμμισε ότι η βιομηχανία είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο με βάση τα σημερινά δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία και εάν η πολιτεία δεν ανταποκριθεί έγκαιρα και αποφασιστικά για αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων, τότε οι συνέπειες για ολόκληρη την κυπριακή οικονομία θα είναι τεράστιες.

Της Γεωργίας Χαννή