You are here

Αύξηση ζημιών για Leptos Calypso Hotels

22/09/2020 10:03

Αύξηση των ζημιών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2020 η Leptos Calypso Hotels λόγω της μεγάλης μείωσης του κύκλου εργασιών της.

Το Συγκρότημα παρουσίασε ζημιά μετά τη φορολογία που αντιστοιχεί στους μετόχους της εταιρείας ύψους €3,56 εκ. έναντι ζημιάς ύψους €1,29 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος για την πρώτη εξαμηνία του 2020 ανήλθε σε €2,13 εκ. σε σύγκριση με €10,64 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η μείωση αυτή οφείλεται στην αναστελλόμενη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων του συγκροτήματος από 21 Μαρτίου μέχρι 17 Ιουλίου λόγω της πανδημία του Κορονοϊού αλλά και των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης.

Η ζημιά εργασιών του Συγκροτήματος για την πρώτη εξαμηνία του 2020, ανήλθε σε €2,84 εκ. έναντι ζημιάς ύψους €359 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα των πρώτων έξι μηνών του έτους 2020 για το Συγκρότημα δεν είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρο το έτος, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και της εποχικότητας του κύκλου εργασιών των ξενοδοχείων του Συγκροτήματος.

Ο μεγαλύτερος όγκος εργασιών των ξενοδοχείων διεξάγεται κατά την κύρια τουριστική περίοδο που εμπίπτει στο δεύτερο εξάμηνο του λογιστικού έτους του Συγκροτήματος.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι η κυπριακή οικονομία και ειδικά ο τουριστικός τομέας θα δοκιμαστεί πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού. Το 2020 οι συνολικές αφίξεις τουριστών στην Κύπρο υπολογίζεται να είναι μειωμένες πέραν του 80%. Υπάρχουν ανησυχίες επίσης και για την επόμενη χρονιά του 2021, καθώς οι ενδείξεις υποδεικνύουν ότι και αυτή θα παρουσιάσει μια μείωση γενικά στον τουριστικό κλάδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που συνεχίζει να υφίσταται.

«Η κυπριακή κυβέρνηση έχει στηρίξει την ξενοδοχειακή βιομηχανία με ικανοποιητικά ανεργιακά προγράμματα, τα οποία συνεχίζουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2020. Επίσης πρέπει να δοθεί και η δυνατότητα ευέλικτων ωραρίων, ώστε να αντιμετωπιστεί και να διαχειριστεί από τις εταιρίες πιο σωστά η κρίση», τονίζεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μελλοντικές επιπτώσεις των παραγόντων αυτών είναι δύσκολο να προβλεφθούν, και οι τρέχουσες προβλέψεις και υπολογισμοί της Διεύθυνσης θα μπορούσαν να διαφέρουν από τα πραγματικά αποτελέσματα. Η Διεύθυνση λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσει οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες από τους παράγοντες αυτούς, αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα τα αποτελέσματα του 2020 από τον τουριστικό τομέα αναμένεται να είναι κατά πολύ χαμηλότερα από το 2019.

Γ.Χ.