You are here

Καταγγελίες 5 υποστατικών και 22 πολιτών το τελευταίο 24ωρο

26/09/2020 11:35

Σε περίπου 459 ελέγχους υποστατικών παγκύπρια προέβη το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να καταγγελθουν 5 υποστατικά και 22 πολίτες.
 
Στον πάνω αριθμό, δεν καταγράφονται οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στην Πάφο.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, οι έλεγχοι στην Πάφο έγιναν στο πλαίσιο των ελέγχων για άδειες λειτουργίας υποστατικών, για μετάδοση μουσικής, πώλησης οινοπνευματωδών ποτών σε υποστατικά, καθώς και ελέγχων για μέτρα ασφαλείας κατά της εγκληματικότητας σε αρτοποιεία, περίπτερα και άλλα καταστήματα.  Από τους ελέγχους αυτούς, ωστόσο, δεν υπήρξε παράβαση.
 
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, από τις 6 π.μ. χθες Παρασκευή μέχρι και τις 6 π.μ. σήμερα, μέλη της Δύναμης προέβησαν συνολικά σε 5 καταγγελίες υποστατικών και σε 22 καταγγελίες πολιτών.
 
Έγιναν επιπρόσθετοι 57 έλεγχοι από Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία, χωρίς καμία παράβαση.
 
Επίσης, καμία παράβαση στα δύο Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
 
Πιο αναλυτικά, στην επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 74 έλεγχοι και προέκυψε 1 καταγγελία πολίτη  και καμία καταγγελία υποστατικού, στην επαρχία Λεμεσού έγιναν 116 έλεγχοι με 3 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, στην επαρχία Λάρνακας έγιναν 125 έλεγχοι και προέκυψαν 18 καταγγελίες πολιτών, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία υποστατικού, στην Αμμόχωστο έγιναν 76 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες υποστατικών και καμία καταγγελία πολιτών και τέλος, στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 68 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση.
 
Σε ότι αφορά τις καταγγελίες στην Λάρνακα, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι στις 20.30 η Αστυνομία πήρε πληροφορία για συνάθροιση προσώπων σε κατοικία στην πόλη της Λάρνακας και μέλη του ΟΠΕ μετέβησαν στη σημείο, μαζί με άλλα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.
 
Όπως είπε, σε οικία στην περιοχή εντόπισαν 20 άτομα να γευματίζουν στην αυλή και από τους 20, οι 14 ήταν ενήλικες και τα 6 παιδιά ανήλικοι.

Σημείωσε ότι οι 13 ενήλικες από τους 14 που ήταν παρόντες καταγγέλθηκαν εξωδίκως, ενώ ο ένοικος της οικίας θα καταγγελθεί με ποινική δίωξη ενώπιον δικαστηρίου για παράβαση σχετικά με παράνομη συνάθροιση πέραν των 10 ατόμων σε σχέση με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, στις 23 Σεπτεμβρίου, και το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου.
 
Ανέφερε, τέλος, ότι αυτά τα 13 άτομα είναι μέσα στα 18 άτομα που καταγγέλθηκαν στην Επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.