You are here

Στο επόμενο 15νθημερο η ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να αναδείξει τη νέα της ηγεσία, συνεδριάζουν οι Κινήσεις

26/09/2020 18:00

Μέσα στο επόμενο 15νθημερο, η Oργάνωση Eλλήνων Λειτουργών Mέσης Eκπαίδευσης Kύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) αναμένεται να αναδείξει τη νέα της ηγεσία, ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής ξεκαθαρίσει το τοπίο προς τα που θα κινηθούν οι Κινήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
 
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σήμερα και αύριο συνεδριάζουν οι Κινήσεις και θα αρχίσουν οι μεταξύ τους διαβουλεύσεις.
 
Σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ, αναμένεται αρχές της ερχόμενης εβδομάδα να ξεκαθαρίζει το τοπίο.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο επόμενο διάστημα, οι 180 Γενικοί Αντιπρόσωποι αναμένεται να κληθούν να επικυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.
 
Όπως σημειώνουν, με βάση το καταστατικό της ΟΕΛΜΕΚ, πρέπει σε πέντε μέρες, τα Επαρχιακά Γραφεία να εκλέξουν τους Γενικούς Αντιπροσώπους, που θα αποτελέσουν το κάθε Επαρχιακό Γραφείο της ΟΕΛΜΕΚ, και στις επόμενες πέντε μέρες πρέπει να συνέλθουν για να καταρτιστούν σε σώμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να συνέλθει η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων για να εκλέξει τα 21 μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης και ακολούθως να γίνει ο καταρτισμός σε σώμα του νέου ΚΔΣ.
 
Τα αποτελέσματα από τη εκλογική διαδικασία της 24ης Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ έχουν ως ακολούθως : Η «Αλλαγή» έλαβε 1.540 ψήφους (36,93%) και κατέλαβε στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης 8 έδρες, η «Προοδευτική» έλαβε 1.017 ψήφους (24,39%) και κατέλαβε 5 έδρες, το ΔΗΚΙ έλαβε 804 ψήφους (19,28%) και κατέλαβε 4 έδρες, η Νέα Κίνηση έλαβε 502 ψήφους (12,04%) και κατέλαβε 2 έδρες, η Νέα Πνοή έλαβε 307 ψήφους (7,36%) και κατέλαβε 2 έδρες.