You are here

Στη Lemeco ακίνητο της Elma

16/06/2009 11:22
Την αγορά ακινήτου αξίας €1,4 εκ. για επέκταση, ανακοίνωσε η θυγατρική της CTO, Lemeco Silvex. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η Lemeco έχει προβεί σε αγορά του εμπράγματος δικαιώματος μίσθωσης επί τεμαχίου στη Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού, μαζί με εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται πλησίον του υφιστάμενου εργοστασίου της CTO.

Ο κύριος επιχειρηματικός στόχος και σκοπός της αγοράς του ακινήτου είναι οι ανάγκες αυξημένου χώρου αποθήκευσης λόγω της επέκτασης των εργασιών του Συγκροτήματος.

Όπως τονίζεται, το τεμάχιο μαζί με το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται σε αυτό, εφάπτεται του υφιστάμενου εργοστασίου της CTO παρέχοντας οικονομίες κλίμακας, βελτιώνοντας σημαντικά τη λειτουργία και καλύτερη εξυπηρέτηση των εργασιών και αναγκών του Συγκροτήματος.

Για την απόκτηση του ακινήτου λήφθηκε υπόψη ανεξάρτητη εκτίμηση. Η αγορά του ακινήτου έχει γίνει από την εταιρεία Elma Properties & Investments Limited αντί του ποσού των €1,4 εκ. το οποίο θα εξοφληθεί με την πληρωμή σε μετρητά €420 χιλ. και μεταβίβαση προς όφελος του πωλητή 5,5 εκ. υφιστάμενων μετοχών της CΤO Company Ltd σε τιμή €0,18 έκαστη μετοχή.

Ο κ. Ιάκωβος Κωνσταντινίδης, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της C.T.O. Public Company Ltd και διευθυντής της Elma Properties & Investments Limited, δεν συμμετείχε στη διαδικασία αγοράς του ακινήτου.