You are here

Τριήμερο πένθος κήρυξε η Αίγυπτος, για τον θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ

29/09/2020 19:53

Τριήμερο πένθος κήρυξε από σήμερα η Αίγυπτος για τον θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ, Σαμπάχ Αλ Άχμεντ Αλ Τζάμπερ Αλ Σαμπάχ ο οποίος πέθανε το πρωί, σε ηλικία 91 ετών.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι τόνισε ότι «τα αραβικά και ισλαμικά έθνη έχασαν έναν μεγάλο ηγέτη ενός μοναδικού διαμετρήματος, μετά από μία ζωή γεμάτη καλοσύνη και επιτεύγματα, όπου εξυπηρέτησε το λαό του και το αραβικό και ισλαμικό έθνος».   
  
Πρόσθεσε ότι «η Αίγυπτος, σε αυτές τις οδυνηρές περιστάσεις, καταγράφει με μεγάλη ικανοποίηση και εκτίμηση την αδελφική στάση που κράτησε ο Εμίρης Αλ Σαμπάχ καθώς και το σημαντικό έργο του, που αποτέλεσε ορόσημο στην αναγέννηση του Κουβέιτ και των ισλαμικών και αραβικών εθνών. Ήταν ένας σοφός ηγέτης που αφιέρωσε τη ζωή του για να εξυπηρετήσει το λαό του, το έθνος, και ολόκληρη την ανθρωπότητα ». Ο κ. Ράντι, καταλήγοντας είπε ότι «οι ενέργειες και τα επιτεύγματά του θα παραμείνουν βαθιά χαραγμένα στη συνείδηση του κόσμου και θα τον κρατήσουν στη μνήμη μας ως πρότυπο ηγεσίας, γενναιοδωρίας και ευγένειας».   
  
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης της χώρας του για το θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ.