You are here

Επίθεση με ρουκέτες στο Ερμπίλ, χωρίς θύματα

01/10/2020 09:52

Ο ιρακινός στρατός κατηγόρησε χθες Τετάρτη "μια τρομοκρατική οργάνωση" ότι διέπραξε την επίθεση με ρουκέτες εναντίον θέσης στo Eρμπίλ, την πρωτεύουσα του ημιαυτόνομου θύλακα του ιρακινού Κουρδιστάν, διευκρινίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δεν προκάλεσε θύματα.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από την καρότσα ημιφορτηγού στη βόρεια επαρχία Νινευή, διευκρίνισε ο στρατός σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε ότι ο αξιωματικός ο οποίος είναι αρμόδιος για την ασφάλεια της περιοχής από όπου εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθ` όσο διενεργείται έρευνα.

"Το βράδυ της Τετάρτης μια τρομοκρατική επίθεση έβαλε στο στόχαστρο την Αρμπίλ εκτοξεύοντας πολλές ρουκέτες", ανέφερε η ανακοίνωση των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων.

Ο Πρωθυπουργός του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε τον Πρωθυπουργό της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Ιράκ να οδηγήσει τους υπεύθυνους τη δικαιοσύνη. "Καταδικάζω με τον εντονότερο τρόπο την αποψινή πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ Το Ιρακινό Κουρδιστάν δεν θα ανεχτεί καμία απόπειρα υπονόμευσης της σταθερότητάς του και η απάντησή μας θα είναι ισχυρή", ανέφερε μέσω του Twitter.

"Μίλησα με τον Πρωθυπουργό (του Ιράκ) Μουστάφα αλ Καντίμι για το πόσο σημαντικό είναι να αποδοθούν ευθύνες", πρόσθεσε.