You are here

Πειραιώς: Δάνεια 150 εκατ. στην Κύπρο

18/02/2009 08:47
Πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο ανακοίνωσε χθες στην Λευκωσία ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας.

Το πρόγραμμα των δανείων είναι ύψους 150 εκ. ευρώ και η υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το Κυπριακό Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και είναι στα πρότυπα ανάλογου προγράμματος που έχει εκπονήσει η τράπεζα σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ και το ΕΒΕΘ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κύπρο στην διαμόρφωση αυτού του πακέτου, ελήφθησαν υπόψη οι εισηγήσεις του υπουργείου Οικονομικών και του ΚΕΒΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των κυπριακών μέσων ενημέρωσης, ο κ. Σάλλας προέβλεψε σταδιακή σταθεροποίηση και βελτίωση της οικονομικής κατάστασης γύρω στα μέσα του 2009. Παράλληλα σημείωσε ότι εντός του έτους οι οικονομίες Ελλάδας και Κύπρου θα δοκιμαστούν, αλλά η κυπριακή οικονομία θα έχει τη μικρότερη δυνατή επίπτωση και ο ρυθμός ανάπτυξής της θα είναι ο υψηλότερος μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

«Πεποίθησή μας είναι ότι οι εμπειρίες του περασμένου χρόνου θα συντελέσουν στην ανάδειξη ισχυρότερων ομίλων στην περιοχή, ενώ θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουν και στον Όμιλο μας την ευκαιρία να βγει ισχυρότερος», υπογράμμισε ο κ. Σάλλας.

Ο κ. Σάλλας βρέθηκε στην Κύπρο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δραστηριοποίηση της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Μεγαλόνησο.