You are here

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Avis και Best Leasing

19/01/2009 08:54
Τη συγχώνευση των δύο εταιρειών του, Avis και Best Leasing, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτων και κατέχουν ήδη ηγετική θέση στον κλάδο ανακοίνωσε ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της συγχώνευσης είναι η ακόμη καλύτερη αξιοποίηση του πελατολογίου του Ομίλου και η δημιουργία οικονομιών κλίμακος. Η διευθυντική ομάδα της Best Leasing έχει ενοποιηθεί ήδη, απόλυτα επιτυχώς, με τη διευθυντική ομάδα της Avis, δημιουργώντας ένα ισχυρό σχήμα με διευθύνοντα σύμβουλο τον επί 25ετίας Δ.Σ. της Avis Hellas κ. Αλκη Πέττα.

Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα είναι η σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας. Ο τζίρος της εταιρείας συνολικά ανήλθε το 2008 στα 152,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 132,6 εκατ. ευρώ αφορούν τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων και τα 20 στη βραχυχρόνια.

Ο στόλος της εταιρείας την 1η Ιανουαρίου του 2009 αριθμούσε 26.700 αυτοκίνητα στη μακροχρόνια μίσθωση και 1.000 αυτοκίνητα στη διαχείριση στόλου τρίτων. Ο στόλος που απασχολεί κυρίως το καλοκαίρι στη βραχυχρόνια μίσθωση, ανέρχεται σε 5.200 αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2007 η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εξαγορά της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις», τη θυγατρική εταιρεία της Avis Europe Group Holdings BV στην Ελλάδα.

Η εξαγορά αφορούσε στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αντί του τιμήματος 25,5 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη χρήση του σήματος και ονόματος AVIS.