You are here

Το Audi A4 ψηφίστηκε ως το ομορφότερο αυτοκίνητο της χρονιάς

05/12/2008 16:12
Φαίνεται πως η Audi το έχει κάνει θεσμό να κερδίζει τον ετήσιο διαγωνισμό ομορφότερου αυτοκινήτου που διοργανώνεται από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild. Το 2006 το Audi TT είχε πάρει το βραβείο Auto Bild Design, ενώ πέρσι ήταν η σειρά του Audi R8. Φέτος, οι αναγνώστες του ομώνυμου περιοδικού ψηφίσαν το Audi A4 ως το «ομορφότερο αυτοκίνητο της χρονιάς», ανακηρύσσοντας το συνάμα ως το καλύτερο στο σχεδιασμό στη γενική κατάταξη. Στο μεταξύ το A4 κέρδισε τις εντυπώσεις και την πρωτιά στην κατηγορία sedan και station wagon, νικώντας κατά κράτος τους ανταγωνιστές του. Το Audi A3 με τη σειρά του ήρθε πρώτο στην κατηγορία μικρών και μεσαίων και το Audi Q5 στην δική του κατηγορία των off-road και SUV.

Στην ψηφοφορία που αφορούσε τον καλύτερο σχεδιασμό έλαβαν μέρος περίπου 42000 αναγνώστες του Auto Bild οι οποίοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα απο 100 μοντέλα σε επτά κατηγορίες. Ο διαγωνισμός καθιερώθηκε το 2006 με την Audi έκτοτε να κατακτά την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Στο μεταξύ άνετη ήταν η επικράτηση του Audi Q5 στην κατηγορία off-road και SUV, με το συγκεκριμένο μοντέλο να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις προτού ακόμα λανσαριστεί στη αγορά, ενώ πήρε και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη και όλα αυτά στην παρθενική του εμφάνιση.

Το δε βελτιωμένο Audi A3 εντυπωσίασε το κοινό, συγκεντρώνοντας πάνω από 23% των ψήφων. Όμως το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την επιτυχία της Audi στην κατηγορία «study and concept» όπου το Audi A1 Project Quattro κατάκτησε τη δεύτερη θέση.

Το βραβείο, θα παραλάβει από τον Bernd Wieland, αρχισυντάκτη του περιοδικού Auto Bild, ο πρόεδρος της AUDI AG Rupert Stadler. Η απονομή έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.