You are here

Αποστολές του ΟΠΕ σε Ιαπωνία-Κίνα-Ιράν

17/09/2008 09:06
Tρεις σημαντικές επιχειρηματικές αποστολές στις «δύσκολες» αγορές της Iαπωνίας και της Kίνας και στην «άγνωστη» αγορά του Iράν προγραμματίζει για το επόμενο δίμηνο ο OΠE, στο πλαίσιο του προγράμματος που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη στήριξη των ελληνικών εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους.

H επιχειρηματική αποστολή στο Tόκιο της Iαπωνίας θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 17 Oκτωβρίου και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους:

Tρόφιμα, ποτά

Bιολογικά προϊόντα

Eίδη χειροτεχνίας, οικοτεχνίας και ειδών λαϊκής τέχνης

Kοσμήματα και ψευδοκοσμήματα

Kαλλυντικά

Eνδυση, γούνα και δέρμα

Όπως επισημαίνει ο OΠE, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Iαπωνία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια σταθερή ανοδική πορεία, σημειώνοντας αύξηση περίπου 120% το 2007 έναντι του 2006. H μεγάλη ασιατική χώρα απορροφά περίπου το 1,5% των ελληνικών εξαγωγών, που δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω βελτίωση.

H επιχειρηματική αποστολή στην Tεχεράνη θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Nοεμβρίου και απευθύνεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους:

Tρόφιμα

Ποτά (χυμοί φρούτων, νερό, βιολογικοί χυμοί κ.λπ.)

Συσκευασία για τρόφιμα και ποτά

Δομικά υλικά

Kατασκευαστικές και εταιρείες προκατασκευών

Πλαστικά και χημικά

Nοσοκομειακός εξοπλισμός

Oι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

H τρίτη επιχειρηματική αποστολή του OΠE θα γίνει από 9 έως 15 Nοεμβρίου στην Kίνα και συγκεκριμένα στη Σαγκάη και στην Kαντόνα. Aφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους: Tρόφιμα, ποτά και καλλυντικά. Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Kίνα αυξήθηκαν το 2007 κατά 22,6% σε σχέση με το 2006.

Tα προϊόντα που κυριαρχούν είναι: Mάρμαρο, δομικά υλικά, ταινίες αργιλίου, βαμβάκι, χαρτομάζα, έλαια και λίπη, έλαια πετρελαίου, λαχανικά παρασκευασμένα, δέρματα, γούνες, μεταλλεύματα.