You are here

TPEIR: Εξαγορά 18% ATL με premium 26,5%

05/09/2008 10:34
Την αγορά του 18% του μετοχικού κεφαλαίου της Atlantic Insurance ανακοίνωσε σήμερα η Τρ. Πειραιώς. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, υπεγράφη χθες μεταξύ της τράπεζας και των βασικών μετόχων της Atlantic Insurance κ.κ. Αιμίλιο Πυρίσιη (Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλο), Ανδρέα Φραγκουλλή (Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου) και Γιώργο Πυρίσιη (Μη Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου) συμφωνία για την αγορά 18% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έναντι €2 ανά μετοχή. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής θα ανέλθει σε €14.079.212.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ακόμη την πρόθεσή της να αυξήσει το ανωτέρω ποσοστό της σε 25% πλέον 1 μετοχή. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι βασικοί μέτοχοι της ATL έχουν δεσμευθεί να πωλήσουν στην Τράπεζα με τους ίδιους όρους επιπρόσθετο αριθμό μετοχών (μέχρι 4% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας). Η ολοκλήρωση των ανωτέρων αγορών υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών. Έχει, επίσης, συμφωνηθεί ότι μετά την εξασφάλιση συγκεκριμένων εγκρίσεων από την Έφορο Ασφαλίσεων θα συναφθεί εμπορική συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Εταιρείας.

Η Atlantic Insurance Company Public Ltd ιδρύθηκε το 1983 με κύριο σκοπό τη διεξαγωγή ασφαλιστικών εργασιών Γενικού Κλάδου και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από το 2000. Αποτελεί την 5η μεγαλύτερη σε Κύκλο Εργασιών ασφαλιστική εταιρεία Γενικού Κλάδου της Κύπρου και την 3η σε Καθαρά Κέρδη, ενώ έχει περισσότερους από 30.000 πελάτες. Ο κύκλος εργασιών της το 2007 ανήλθε στα € 21 εκ. και τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της στα €7 εκ.

«Η στρατηγική αυτή συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) στον ασφαλιστικό κλάδο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην Κυπριακή αγορά, στοχεύοντας στην προσφορά ολοκληρωμένων ανταγωνιστικών λύσεων που θα ανταποκρίνονται σε όλες τις χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών της», καταλήγει η ανακοίνωση.