You are here

Η Κύπρος στο πηδάλιο της Round Table International

28/08/2008 13:36
Ο κος. Γιώργος Μ. Ψαράς εξελέγη Πρόεδρος της Round Table International στις 23 Αυγούστου 2008, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη. Είναι ο πρώτος Κύπριος που εκλέγεται σε αυτήν την αξιόλογη θέση τα 30 χρόνια παρουσίας της Round Table στην Κύπρο και τα 81 χρόνια της Round Table διεθνώς.

Η Round Table ιδρύθηκε στην πόλη Norwich της Αγγλίας στις 14 Μαρτίου 1927. Οι σκοποί και επιδιώξεις της εστιάζονται στην παροχή κοινοτικών υπηρεσιών και στη διατήρηση του πιο ψηλού επιπέδου επαγγελματικών ηθών. Μετά από 81 χρόνια η Round Table International εκπροσωπείται σε 78 χώρες και έχει ως μέλη τουλάχιστο 40,000 νέους επαγγελματίες. Μαζί με τις αδελφές οργανώσεις της, Ladies’ Circle, Agora Club, Tangent Club και 41 Club, είναι μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες λεσχών υπηρεσιών και επαγγελμάτων στον κόσμο.

Ο Γιώργος Μ. Ψαράς έγινε μέλος της Round Table 1 Λευκωσίας το Νοέμβριο του 1991. Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος της Λέσχης του και το 1997 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου των Round Tables Κύπρου και επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα το 2002. Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος των Κέντρων Εκπαίδευσης Ζωής, ίδρυμα το οποίο εργάζεται για την εκπαίδευση των παιδιών ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες χρησιμοποιώντας 12 τουλάχιστο κινητές μονάδες ψηλής τεχνολογίας (Μέντωρ). Με τις προσπάθειες του Γιώργου Ψαρά και των άλλων Προέδρων των Round Table Κύπρου, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης των Round Tables στη Λοζάνη το 2002, στο Γιώργο Ψαρά απονεμήθηκε η διάκριση του Πλέον Εξέχοντος Μέλους της χρονιάς στην Ευρώπη, σε αναγνώριση του επιτεύγματος του για ίδρυση της πρώτης Round Table στην Αθήνα. Το 2004 ο Γιώργος Ψαράς και η Round Table Κύπρου ίδρυσαν τις Round Table 2 και 3 στην Αθήνα και αμέσως μετά τον εγκεκριμένο Σύνδεσμο Round Tables Ελλάδας με τη βοήθεια των Round Table Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας. Το 2004, στο Νεπάλ, του απονεμήθηκε η διάκριση του Πλέον Εξέχοντος Μέλους της χρονιάς διεθνώς σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του στην Ελλάδα και του οράματος του για την Round Table διεθνώς.

Ο Γιώργος Μ. Ψαράς είναι επαγγελματίας Αναλογιστής και είναι ο Διευθύνων Αναλογιστής του περιφερειακού οίκου Αναλογιστών Muhanna & Co που εδρεύει στη Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Round Table International παρακαλείστε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.roundtable.name ή www.roundtableinternational.org.