You are here

Ελληνική Τράπεζα: Πρωτότυπες ματιές στο πιάνο από το Βάσο Αργυρίδη

18/07/2008 14:11
«Περί της ακριβής χώρας...» : Νέος ψηφιακός δίσκος με τη χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

Δέκα ορχηστρικές διασκευές μαζί με πέντε πρωτότυπες «ματιές» στο πιάνο ηχογράφησε ο σημαντικός Κύπριος συνθέτης Βάσος Αργυρίδης με τη Συμφωνική Ορχήστρα του 21ου Αιώνα της Μόσχας τον περασμένο Μάρτιο. Οι ηχογραφήσεις αυτές αποτέλεσαν το υλικό για τη δημιουργία ενός ψηφιακού δίσκου που φέρει τον τίτλο «Περί της ακριβής χώρας...».

Η νέα δουλειά του Κύπριου συνθέτη παρουσιάστηκε σήμερα (χθες) σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε και φιλοξένησε η Ελληνική Τράπεζα.

Η παρουσίαση του δίσκου έγινε από τον διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Μάριο Φραγκούλη, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Πρόκειται για μια νέα προοπτική στο μουσικό πλούτο της Κύπρου, αφού ο όγκος ενός συμφωνικού ακούσματος θα δώσει την ευκαιρία στην παραδοσιακή μας μουσική να «ταξιδέψει» στον κόσμο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας κ. Μάκης Κεραυνός, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης και ο Ανώτερος Μορφωτικός Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Παρασκευά. Τον ψηφιακό δίσκο παρουσίασε επίσης ο Δρ Μενέλαος Αβραάμ ο οποίος και μίλησε για την κυπριακή παράδοση με ιδιαίτερη αναφορά στους χορούς του τόπου μας.

Χορηγοί του ψηφιακού δίσκου είναι η Ελληνική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών και υποστηρικτές είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η ΑΤΗΚ.

Ο ψηφιακός δίσκος «Περί της ακριβής χώρας...» θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία.