You are here

Citi: Ζημιές 2,5 δισ. δολ.

18/07/2008 14:07
Ζημίες για τρίτο τρίμηνο στη σειρά ανακοίνωσε η Citigroup, μετά από διαγραφές τουλάχιστον 7 δισ. δολαρίων.

Οι καθαρές ζημίες για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθαν σε 2,5 δισ. δολάρια, ή σε 54 σεντς ανά μετοχή, από κέρδη 6,23 δισ. δολαρίων ή 1,24 δολαρίων ανά μετοχή για την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ζημίες θα ανέρχονταν σε 3,67 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Τα αποτελέσματα της Citigroup έρχονται μετά τα εντυπωσιακά ισχυρά κέρδη της JPMorgan Chase και της Wells Fargo και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Merrill Lynch.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του τραπεζικού κολοσσού τον Δεκέμβριο, έχει αντλήσει νέα κεφάλαια ύψους 44 δισ. δολαρίων και έχει ανακοινώσει σχέδια για την πώληση στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας αξίας 400 δισ. δολαρίων εντός των ερχόμενων δύο-τριών ετών.

"Ό,τι κακό ήταν να ακουστεί, ακούστηκε", δήλωσε ο Μάλκολμ Πόλεϊ, επικεφαλής επενδύσεων στην Stewart Capital Advisors που διαχειρίζεται πάνω από 1 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων μετοχών της Citigroup. "Δεν πιστεύω ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει. Ωστόσο, μπορεί να μην βελτιωθεί για κάποιο διάστημα", πρόσθεσε.