You are here

Επίσκεψη της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της Remedica

21/10/2020 10:42

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου με επιτελείο από το Υπουργείο της παρευρέθηκαν σε προγραμματισμένη σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της Remedica στις 16 Οκτωβρίου 2020. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Α’ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica και Προέδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Πρώτης Βιομηχανικής Περιοχής Λεμεσού, αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά προβλήματα της περιοχής όπως είναι η καθαριότητα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, καθώς και στις προτάσεις για αξιοποίηση της κρατικής γης, τα καινούργια σχέδια χορηγιών, την τοποθέτηση σήμανσης στις βιομηχανικές περιοχές, λύσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνεται στις βιομηχανικές ζώνες και πολλά άλλα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από την Υπουργό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κος Μάριος Παναγίδηςκαθώς και άλλα στελέχη, σημαντικός αριθμός βιομηχάνων προερχόμενων από τις βιομηχανικές περιοχές Λεμεσού, καθώς και μέλη του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου.

Η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική έχοντας καλύψει πληθώρα βασικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Βιομηχανική Περιοχή Α’, πιθανούς τρόπους για την αντιμετώπιση  τους καθώς και λύσεις που πρότεινε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η Remedica είναι μια κορυφαία φαρμακευτική βιομηχανία με έδρα την Κύπρο και με παρουσία σε 160 χώρες. Ιδρύθηκε το 1960 και σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση. Ενώ σήμερα το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από περισσότερα από 300 φαρμακευτικά προϊόντα.