You are here

Διορισμός νέου Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου ΠΕΟ (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ)

10/06/2008 13:23
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου, στην τελευταία συνεδρία του, στις 20 Μαΐου 2008, απασχόλησε η ανασκόπηση και εκτίμηση του έργου που έχει επιτελέσει το ινστιτούτο, ο βραχυπρόθεσμος και μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός, καθώς και ζητήματα στελέχωσής του .
Το Δ.Σ. του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το διορισμό του Παύλου Καλοσυνάτου στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ινστιτούτου.
Ο Παύλος Καλοσυνάτος γεννήθηκε στη Λεμεσό και είναι 43 ετών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, οικονομικά, διεθνή οικονομική και τεχνική συνεργασία στη Φιλοσοφική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας του Άαχεν στην Ομόσπονδη Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου και εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως φοιτητικός ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 1996, εργάστηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ ως Γραμματέας Μόρφωσης και Διεθνών Σχέσεων. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ ως ειδικός γραμματέας, όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με ζητήματα σχετικά με την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της πολιτικής απασχόλησης. Παράλληλα, ασχολήθηκε επίσης με την μεταναστευτική πολιτική καθώς και με ζητήματα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Από το 2002 μέχρι το 2005 διετέλεσε μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών. Το 2001 συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου – ΠΕΟ, ενώ από την ίδρυση του ινστιτούτου, το 2002, συμμετέχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο του. Στο διάστημα 2005-2006 υπηρέτησε στο Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως Εμπορικός Σύμβουλος και επικεφαλής του Κυπριακού Εμπορικού Κέντρου στο Κάιρο. Από το Ιανουάριο του 2007, εργάζεται στο ΙΝΕΚ-ΠΕΟ ως ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό της ερευνητικής δραστηριότητας και την προβολή και διάχυση του παραγόμενου έργου του ινστιτούτου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο Γενικό Διευθυντή. Με την ευκαιρία αυτή εκφράζει την ικανοποίηση του για το έργο που έχουν επιτελέσει όλοι οι συνεργάτες του ινστιτούτου μέχρι σήμερα. Διαβεβαιώνει το νέο Γενικό Διευθυντή και τους συνεργάτες του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ, ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους σ’ όλες τις προσπάθειες που θα καταβάλλουν για την υλοποίηση των στόχων και την επέκταση του ινστιτούτου σε νέες δραστηριότητες.