You are here

Ο William B. Thomas επανεκλέγεται ως Παγκόσμιος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG

23/10/2020 14:20

Η KPMG International ανακοίνωσε ότι ο William (Bill) B. Thomas επανεκλέχθηκε ομόφωνα για δεύτερη θητεία ως Παγκόσμιος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG. Η απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίουτης KPMGγια παράταση της θητείας τουκ. Thomas ένα έτος νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, προσδίδει βεβαιότητα στον τομέα της ηγεσίας και της καθοδήγησης για την KPMG, καθώς επικεντρώνεται στην υποστήριξη πελατών και εταίρων στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον με τις ποικίλες προκλήσεις. Η θητεία του κ. Thomas έχει ισχύ μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Από τον αρχικό διορισμό του ως Παγκόσμιος Πρόεδροςκαι Διευθύνων Σύμβουλος το 2017, ο κ. Thomas εποπτεύει την ανάπτυξη και την εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της KPMG, ένα οδικό χάρτη για την επίτευξη του οράματος της KPMG να καταστεί ο πιο αξιόπιστος οργανισμός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, μετουσιώνοντας παράλληλα αυτή την επιτυχία σε ανάπτυξη. Στη θητεία του κ. Thomas η KPMG εκπόνησε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ψηφιακής στρατηγικής ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πέτυχε πολλές σημαντικές συνεργασίες, στοιχεία που επέτρεψαν στον οργανισμό να επιταχύνει όχιμόνο τον δικό του ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και αυτόν των πελατών του. Ο κ. Thomas είναι θερμός υποστηρικτής της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης σε όλα τα επίπεδα της KPMG. Έχει επίσης αναβαθμίσει την προσέγγιση της KPMG σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ΕSG).

Ο κ. Thomas ανέφερε, σε σχέση με την επανεκλογή του: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που το Παγκόσμιο Συμβούλιο της KPMG μεεμπιστεύθηκε ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, καθώς οι εταιρείες, οι πελάτες και οι κοινωνίες μας είναι αντιμέτωπες μεπολύ δύσκολες συνθήκες, είναι επιτακτική ανάγκη όπως η KPMG συνεχίσει να λειτουργεί προσηλωμένη στη στρατηγική μας. Πρέπει να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους μας, καθώς σχεδιάζουμε την πορεία προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη».

«Θα επικεντρωθούμε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, όπως άλλωστε πράττουμε από τότε που ανέλαβα αυτόν τον ρόλο. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο σημαντικό οι εταίροι και οι κοινωνίες να μπορούν να εμπιστεύονται τις επιχειρήσεις. Η KPMG πρέπει να διαδραματίσει ρόλο όχι μόνο παρέχοντας αυτή τη διαβεβαίωση για άλλους, αλλά και για εμάς τους ίδιους, ως μια αξιόπιστη επιχείρηση. Η επιτυχία μας θα επιτευχθεί μόνο μέσω των άοκνων προσπαθειών και αφοσίωσης των 220.000 συναδέλφων μας σε όλες τις εταιρείες-μέλη της KPMG σε όλο τον κόσμο. Τα επόμενα χρόνια θα επικεντρωθώ στη συνεχή ενεργοποίηση και ενδυνάμωση αυτών των ταλαντούχων ομάδων, με σκοπό να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Ο κ. Thomas προτάθηκε και εκλέχθηκε ομόφωνα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της KPMG International. Πριν γίνει Παγκόσμιος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος το 2017, ο κ. Thomas είχε υπηρετήσει από το 2014 ως Πρόεδρος της KPMG στην περιοχή της Αμερικής, ενώ διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και συνέταιρος της KPMG στον Καναδά από το 2009 έως το 2016. Είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου της KPMG από το 2009.