You are here

Το νέο Audi RS 6 Avant

30/05/2008 14:50
Tο νέο Audi RS 6 Avant είναι προϊόν υψηλών επιδόσεων στην αυτοκίνηση business-class αφού λανσάρει τις επιτυχημένες σπορ τεχνολογίες της Audi στο δρόμο. Με το νέο βενζινοκίνητο κινητήρα biturbo V10 με FSI direct injection και τη μόνιμη τετρακίνηση quattro, το RS 6 Avant ηγείται του ανταγωνισμού. Με απόδοση 426 kW (580 bhp) και ροπή 650 Nm, το RS 6 προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία ισχύος και δυναμικής. Ταυτόχρονα όμως, το Audi RS 6 Avant παρέχει αξεπέραστη άνεση όπως και άλλα πλεονεκτήματα στην καθημερινή οδήγηση.

Ο κινητήρας biturbo V10 επιταχύνει το RS 6 Avant σε ταχύτητες αγωνιστικού αυτοκινήτου, εκτοξεύοντας το στα 100χλμ/ώρα από στάση σε 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, με επιπρόσθετη επιλογή για κόφτη στα 280 χλμ/ώρα. Το κιβώτιο έξι σχέσεων τύπου tiptronic ανήκει στη νέα γενιά αυτόματων με εξαιρετική αποκρισιμότητα. Σχεδιασμένο για ενεργή οδήγηση, το κιβώτιο μεταφέρει την τεράστια απόδοση του κινητήρα στο κεντρικό διαφορικό, το οποίο παρέχει εξαιρετικά δυναμική οδήγηση.

Σπορ ανάρτηση

Η σπορ ανάρτηση ταιριάζει απόλυτα με την ισχύ του V10 FSI. Το σύστημα ευστάθειας DRC (Dynamic Ride Control) ρυθμίζει τα αμορτισέρ αστραπιαία, ενώ η προαιρετική σπορ ανάρτηση διαθέτει τρεις διαφορετικές επιλογές για τη μόνωση. Το αυτοκίνητο διατίθεται με στάνταρ τροχούς αλουμινίου 19΄΄και με τους 20΄΄ ιντσών ως έξτρα επιλογή.

Όπως όλα τα μοντέλα Audi RS που κατασκευάζονται από την quattro GmbH, το νέο RS 6 Avant αντιπροσωπεύει το απόλυτο στη σπορ οδήγηση, τη δύναμη και την αίσθηση. Η Audi το έχει κάνει παράδοση να παντρεύει τη δυναμική του RS με τη χρησιμότητα του Avant. Το πρώτο κιόλας Audi RS 2, κατασκευασμένο το 1993, σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως Avant. Οι πελάτες έχουν εκτιμήσει το κομψό του look και τη λειτουργικότητα του αμαξώματος.

Το νέο Audi RS 6 προσφέροντας τον ασυναγώνιστο συνδυασμό απόδοσης των 426 kW (580bhp) θα είναι διαθέσιμο αρχικά από τον Απρίλιο του 2008 αρχικά μόνο ως Αvant.