You are here

Τράπεζα Κύπρου: Έκθεσης φωτογραφιών του Jeff Overs - Ο Όμορφος, Εύθραυστος Πλανήτης μας

27/05/2008 14:37
Την Πέμπτη 15 Μαΐου εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφιών του Jeff Overs με τίτλο «Ο Όμορφος, Εύθραυστος Πλανήτης μας», από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου. Τελώντας τα εγκαίνια συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν την έκθεση αυτή.

Την έκθεση διοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία EuroLife, την CYMEPA και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τσαβλίρη. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών της 5ης Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Στην ομιλία της η Διευθύντρια της ασφαλιστικής εταιρείας EuroLife κα Άρτεμις Παντελίδου τόνισε την πολιτική της εταιρείας στον τομέα του περιβάλλοντος και ανέφερε ότι η επιλογή για διοργάνωση της έκθεσης αυτής δεν ήταν τυχαία. Συνοπτικά η κα Παντελίδου ανέφερε, ότι η EuroLife έχει καθορίσει συγκεκριμένη περιβαλλοντική πορεία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανακύκλωση.

Ο Πρόεδρος της CYMEPA κ. Γιώργος Τσαβλίρης αναφέρθηκε στην τυχαία συνάντηση του με τον Jeff Overs στον παγετώνα Perito Moreno της Παταγωνίας στην Αργεντινή. Στην συνέχεια, ανέφερε ότι ο παγετώνας αποτελεί σήμερα ένα από τα πολλά δείγματα του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το περιβάλλον με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο Jeff Overs ευχαρίστησε τους διοργανωτές που του έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του στο κοινό της Κύπρου.

Τέλος η Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος κα Λευκή Μιχαηλίδου ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους, ανέφερε ότι το Ίδρυμα έχει διοργανώσει εκθέσεις με θέμα το περιβάλλον, έχει εντάξει στο εκδοτικό του πρόγραμμα βιβλία και οπτικοακουστικές παραγωγές για την χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου και έχει στο μελλοντικό πρόγραμμα του δραστηριότητες που αφορούν στο περιβάλλον.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν αξιωματούχοι του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου και οι φίλοι της CYMEPA.

Η έκθεση στεγάζεται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος, Φανερωμένης 86-90 στην Παλιά Λευκωσία, θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου 2008 και θα είναι ανοικτή Δευτέρα ως Σάββατο 10.00 – 18.00.