You are here

Περισσότερη παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταικά πάρκα

29/10/2020 16:06

Μετά την παράδοση και σύνδεση με το δίκτυο της ΑΗΚ των δύο φωτοβολταικών πάρκων τον περασμένο Αύγουστο, η L&T Sun Power Ltd προχώρησε με την ολοκλήρωση ακόμη δύο φωτοβολταικών συστημάτων συνολικής δυναμικότητας 2.5MW. Ένα στο Φρέναρος δυναμικότητας 1.5 MW και ένα στο Αυγόρου δυναμικότητας 1MW.

Τα πιο πάνω πάρκα αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταικών πάρκων της εταιρίας, με στόχο την παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνολικής δυναμικότητας 10ΜW. Το συνολικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα με την παράδοση και ενός μεγαλύτερου πάρκου μεγέθους 5MW.

Κύριος σκοπός της L&T Sun Power Ltd, είναι η συνεχής προσφορά και εμπλουτισμός του ισοζυγίου παραγωγής ενέργειας στην Κύπρο από πηγές φιλικές προς το περιβάλλον, συνδυάζοντας τις προσπάθειες και τον κοινό στόχο των επενδυτών και μετόχων της εταιρίας, της Justy Business Ltd των Δρ. Kirill Zimarin και κ. Andrey Vedenkov, της Lanitis Energy Ltd της οικογένειας Λανίτη και της T.P.Timotheou Ltd του κ. Τιμόθεου Τιμοθέου. Η συγκεκριμένη αυτοχρηματοδοτούμενη επένδυση, συνεισφέρει σημαντικά στις προσπάθειες της Κύπρου, να συμβαδίσει με τους στόχους που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αύξηση της παραγωγής «πράσινης ενέργειας».