You are here

Ανάκληση άδειας Liberty Life

30/10/2020 14:10

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Liberty Life αποφάσισε η Αν. Έφορος Ασφαλίσεων Τώνια Τσαγγάρη στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Η ανάκληση σχετίζεται με αθέτηση της υποχρέωσης της εταιρείας για υποβολή πληροφοριών που είναι αναγκαίες για τους σκοπούς της εποπτείας.

Τον Ιανουάριο του 1996, η εταιρεία υποβάλει αίτηση εισδοχής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Μάρτιο του ιδίου χρόνου, εισέρχεται στο ΧΑΚ. Ακολουθώντας ανοδική πορεία και αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της, η Liberty Life Insurance Public Co Ltd αποκτά τα επόμενα έτη, σημαντικό μερίδιο της ασφαλιστικής αγοράς.

Τον Ιούλιο του 2002, υπογράφεται συμφωνία εξαγοράς της από τον όμιλο Aspis Holdings Plc, γεγονός που σηματοδοτεί την απαρχή της ανελικτικής της πορείας.

Από τις 23 Δεκεμβρίου του 2003, ένας από τους πέντε μεγαλύτερους αντασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, με ποσοστό που φτάνει το 11%. Ο αντασφαλιστικός αυτός όμιλος, διεξάγει εργασίες στους τομείς αντασφάλισης Περιουσίας/ Ατυχημάτων, Ζωής/ Υγείας καθώς και οικονομικών κινδύνων /περιορισμένων κινδύνων. Τα αντασφάλιστρα του ομίλου αυτού φτάνουν τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τα κεφάλαια μετοχών της ξεπερνούν τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στα τέλη Ιουλίου του 2006, η Liberty Life Insurance Public Co Ltd πραγματοποιεί μια σημαντική εξαγορά, διευρύνοντας και ενισχύοντας την παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά, αποκτώντας το μετοχικό κεφάλαιο της Ασπίς Πρόνοια Κύπρου Ltd. Ταυτόχρονα, τροχοδρομείται σχέδιο συγχώνευσης των δύο Εταιριών, με στόχο την ενοποίηση των οικονομικών τους μεγεθών.

Το 2008, μετά και την προκαταρκτική έγκριση της Εφόρου Ασφαλίσεων, ολοκληρώνονται με επιτυχία οι εργασίες για τη συγχώνευση της Liberty Life Insurance Public Co Ltd και της Ασπίς Πρόνοια Κύπρου Ltd. Η νέα Εταιρία που δημιουργείται με την εν λόγω εξαγορά, εγγράφεται στο γραφείο Εφόρου Εταιριών με την ονομασία Aspis Liberty Life Insurance Public Co Ltd.

Στις 7 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, η Liberty Life προχωρεί στην υπογραφή σύμβασης Συνδεδεμένου Ασφαλιστικού Συμβούλου με την κυπριακή τράπεζα Universal Bank Public Ltd μετονομασθείσα σε USB Bank.

Από το 2010 το πλειοψηφιακό πακέτο των μετοχών της Εταιρείας αγοράστηκε από την Elma Holdings στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα.

Γ.Χ.