You are here

Αναπτύσσονται στην Κύπρο τα Early Learning Center

02/12/2007 15:08
Η εταιρεία Compton House, κυπριακών συμφερόντων, κατέληξε προ ημερών σε συμφωνία με την ελλαδική Κλουκίνας - Ι. Λάππας για την παραχώρηση των δικαιωμάτων ανάπτυξης της αλυσίδας Early Learning Center στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Για την αντιπροσώπευση της εταιρείας παιχνιδιών στην Ελλάδα, η Κλουκίνας - Ι. Λάππας κατέβαλε στην Compton House τίμημα ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε στο «Φ» εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας, η εξέλιξη αυτή, αποτελεί μια φυσιολογική συνέχεια της εξαγοράς της αλυσίδας Early learning Center από τη Mothercare στη Βρετανία, της οποίας επίσης είναι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα η Κλουκίνας - Ι. Λάππας.

Ωστόσο, συνέχισε, η Compton House παραμένει αντιπρόσωπος της ELC στην Κύπρο. Σήμερα λειτουργούν τέσσερα καταστήματα σε ολόκληρη την Κύπρο και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, πολύ σύντομα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Μάλιστα, πρόσθεσε, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τη μητρική εταιρεία στην Αγγλία, ώστε η Compton House να αναλάβει την αντιπροσώπευση των ELC σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα, λειτουργούν ήδη τέσσερα σημεία πώλησης ELC σε Νέα Ερυθραία, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη και στο The Mall. Για το 2007 προβλέπεται να πετύχουν πωλήσεις περί τα 5,5 εκατ. ευρώ και κέρδη 500 χιλ. ευρώ.

Στα άμεσα σχέδια της Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας είναι να ανοίξει τρία ακόμα ELC μέχρι το τέλος του έτους στον 'Αλιμο, στη Χαλκίδα (μαζί με τα Mothercare) και στη Θεσσαλονίκη. Στα Βαλκάνια, η ανάπτυξη των ELC πρόκειται να ξεκινήσει το 2008. Στο εννεάμηνο ο όμιλος πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 14,83% στα 42,763 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του εμπορικού κλάδου ανήλθαν σε 26,189 εκατ. ευρώ έναντι 20,050 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2006, αυξημένες κατά 30,62%.

Για τη χρήση του 2008, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει συνολική καθαρή κερδοφορία άνω των 24 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στα Mothercare, η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία επιπλέον 15 καταστημάτων στην ελληνική αγορά στην επόμενη διετία και 26 καταστημάτων στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.