You are here

NEDECO Electronics Ltd: Παρουσίαση για τα Έξυπνα Σπίτια στα μέλη του ΣΕΗΚ

05/11/2020 15:21
  • Τα μέλη του ΣΕΗΚ ενημερώθηκαν για το σύστημα αυτοματισμού σπιτιού Cockpit και εκπαιδεύτηκαν σχετικά με την εγκατάστασή του

Προσμετρώντας τη μεγάλη απήχηση που έχουν τα Έξυπνα Σπίτια και την αυξημένη ζήτηση για εγκατάσταση της «έξυπνης» τεχνολογίας σε υφιστάμενα και νέα σπίτια, η NEDECO Electronics Ltd πραγματοποίησε τον Οκτώβριο εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου σε Λευκωσία και Πάφο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NEDECO Electronics Ltd, Λουκιανός Ράφτης, παρουσίασε στα μέλη του ΣΕΗΚ το σύστημα αυτοματισμού σπιτιού Cockpit, το οποίο εισήγαγε στην Κύπρο η NEDECO Electronics Ltd σε συνεργασία με την Cockpit Σλοβενίας, προτείνοντας στους Κύπριους έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο εύκολο και πιο ποιοτικό. Για τον σκοπό της παρουσίασης λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, στη βάση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και εκπαίδευσης για τον προγραμματισμό και εγκατάσταση του συστήματος Cockpit, ο κ. Ράφτης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος αυτοματισμού σπιτιού, τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία Z - Wave Plus που θεωρείται η κορυφαία σε τέτοιου είδους συστήματα. Επιπλέον, το γεγονός ότι για την εγκατάστασή του δεν χρειάζεται ειδική καλωδίωση ή κάποια άλλη πρόνοια, καθιστά το σύστημα ιδανικό τόσο για νέα όσο και για υφιστάμενα σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, αλλά και πιο οικονομικό σε σχέση με τα παραδοσιακά ενσύρματα συστήματα αυτοματισμού.

«Σε μια εποχή που η ανθρώπινη καθημερινότητα τείνει να γίνεται πιο άνετη και πιο ποιοτική χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, τα Έξυπνα Σπίτια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Σε αυτό το πλαίσιο, ως NEDECO Electronics Ltd εξετάζουμε συνεχώς τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Το σύστημα αυτοματισμού σπιτιού Cockpit είναι ένα πολλά υποσχόμενο σύστημα, το οποίο μπορεί να αλλάξει άρδην την καθημερινότητα όπως την γνωρίζουμε» εξήγησε ο κ. Ράφτης.

Το σύστημα αποτελείται από μία πλειάδα λειτουργικών μονάδων και αισθητήρων, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει μέσα από την οθόνη του smart phone ή του tablet του, απ’ όπου και να βρίσκεται, τον οικιακό φωτισμό, τις ηλεκτρικές συσκευές, τον θερμοσίφωνα, τα ηλεκτρικά blinds, τις ηλεκτρικές γκαραζόπορτες, όπως επίσης κλιματιστικές μονάδες, αισθητήρες κίνησης –θερμοκρασίας– φωτισμού, θερμοστάτες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κτλ. καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού.

Επίσης, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει στοιχεία για τη χρήση της κάθε οικιακής συσκευής, παρέχοντας πληροφορίες στον χρήστη για την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού του.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΕΗΚ, Γιώργος Κυριάκου, ανέδειξε τη σημασία της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του Συνδέσμου γύρω από τις εξελίξεις που επηρεάζουν το επάγγελμα, τονίζοντας ότι τα Έξυπνα Σπίτια είναι μια πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει. «Οι ζωές μας εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από την τεχνολογία. Είναι μια πραγματικότητα από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή κι έτσι οφείλουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τεχνογνωσία γύρω από τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη NEDECO Electronics Ltd για την παρουσίαση σχετικά με τα Έξυπνα Σπίτια» σημείωσε.