You are here

ACTA: SOS από αυξήσεις αεροδρομίων

27/03/2007 17:17
Σημαντικές ζημιές εκτιμά ότι θα υποστούν τα μέλη του ο σύνδεσμος ταξιδιωτικών πρακτόρων, λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωσής τους για τις επικείμενες αυξήσεις στα τέλη αεροδρομίων. Με σημερινή του ανακοίνωση ο ACTA τονίζει ακόμη πως όσοι καταναλωτές δεν πλήρωσαν τα εισιτήριά τους πριν την 21η Μαρτίου 2007 θα είναι υποχρεωμένοι να υποστούν το επιπρόσθετο κόστος. Σχετικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό, ο σύνδεσμος αναφέρει πως τα πράγματα φαίνεται ότι είναι δραματικά. «Παίρνουμε μηνύματα ότι πολλοί Tour Operators της Ευρώπης δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουν τις επιπλέον δαπάνες που θα επιβληθούν», σημειώνουν.

Στο ερώτημα κατά πόσον ο ACTA γνώριζε ότι θα επιβληθούν νέες αυξήσεις, τονίζουν ότι το ήξεραν αλλά δεν είχαν ενημέρωση για το ύψος των αυξήσεων. «Πληροφορηθήκαμε το ύψος των αυξήσεων στις 2 Μαρτίου του 2007», αναφέρουν.

Το επιχείρημα αυτό αντέκρουσαν σήμερα στη Βουλή τόσο ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Χάρης Θράσου, όσο και ο Πρόεδρος της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Νίκος Σιακόλας. «Όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν ότι θα επιβάλλονταν αυτές οι αυξήσεις από τότε που υπογράφτηκε η συμφωνία στις 11 Μαΐου του 2006», κατέληξαν.

Του Σωκράτη Ιωακείμ