You are here

Στήριξη επιχειρήσεων στην Ιταλία, άνοιγμα εμπορικών κέντρων στην Πολωνία

21/11/2020 16:59

Μέτρα για στήριξη των επιχειρήσεων ενέκρινε η κυβέρνησης της Ιταλίας, ξανανοίγουν τα εμπορικά  κέντρα στην Πολωνία ενώ σε μερική αναστολή της εσωτερικής ταξιδιωτικής εκστρατείας προχωρεί η Ιαπωνία για αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε ένα νέο πακέτο ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Βάσει των μέτρων που εγκρίθηκαν χθες Παρασκευή το βράδυ, η Ρώμη θα προσφέρει άμεσα 1,95 δισεκ. ευρώ σε επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση που έχει προκληθεί λόγω της COVID-19 και σε βοήθεια σε τρόφιμα για τους φτωχούς. Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει επίσης τη διάθεση επιπρόσθετων 8 δισεκ. ευρώ για να ενισχύσει σχέδια βοήθειας που ήδη υλοποιούνται. Χθες το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι 37.242 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 699 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο το νέο κύμα κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία που αντιμετωπίζει, το οποίο ασκεί πιέσεις και φτάνει στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας.

Τα εμπορικά κέντρα θα ξανανοίξουν στην Πολωνία από το ερχόμενο Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός Πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, κάτι το οποίο θα δώσει μια ώθηση στα καταστήματα λιανικής ενόψει των Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση έκλεισε τα κέντρα διασκέδασης και ορισμένα καταστήματα από τις 7 Νοεμβρίου έπειτα από μια έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ωστόσο έκτοτε έχει σταματήσει να μεγαλώνει η καμπύλη των λοιμώξεων από την COVID-19. «Υπάρχει ένας όρος (...) πειθαρχία από κάθε κατάστημα, εμπορικό κέντρο, κατάστημα επίπλων. Αν δεν υπάρχει, αυτά τα καταστήματα θα κλείσουν», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Οι αποφάσεις αυτές μπορούν να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και γι` αυτό τις παίρνουμε», πρόσθεσε.