You are here

Φεύγει ο Σιακόλας από προεδρία Woolworth

31/01/2007 10:39
Την αποχώρηση του από την προεδρία της Woolworth (Cyprus) Properties Public Ltd ανακοίνωσε ο Νίκος Σιακόλας, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, ο κ. Σιακόλας έχει αυξημένες υποχρεώσεις μετά την ανάληψη της διαχείρισης των δύο διεθνών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από τη Hermes Airports Ltd, της οποίας είναι Πρόεδρος. Ο κ. Σιακόλας είναι επίσης Πρόεδρος της Εταιρείας CTC – ARI Airports Ltd, που έχει αναλάβει τη διαχείριση όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων και στα δύο αεροδρόμια.

Ο κ. Σιακόλας εισηγήθηκε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Εταιρείας Ρένο Σολομίδη, ως Πρόεδρο της Woolworth (Cyprus) Properties Public Ltd, εισήγηση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Σολομίδης, γνωστός οικονομολόγος, πρώην Υπουργός Οικονομικών, υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Τράπεζας Αναπτύξεως, Πρόεδρος της ΟΕΒ και Πρόεδρος άλλων δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών.

Η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της Woolworth θα γίνει μετά την προσεχή συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο 2007.

Ο κ. Σιακόλας θα εξακολουθήσει να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Woolworth (Cyprus) Properties Public Ltd καθώς επίσης και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

Ενδιαφέρον από θεσμικούς

Η Woolworth ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι εκδηλώνεται σοβαρό ενδιαφέρον από Θεσμικούς Επενδυτές για αγορά μετοχών της Ermes, σε τιμή πέραν των 35 σεντ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Ermes διατέθηκαν στο πλαίσιο Δημόσιας Προσφοράς στην τιμή των 24 σεντ ανά μετοχή, ονομαστικής αξίας 20 σεντ η καθεμιά. Επιπρόσθετο ενδιαφέρον για αγορά μετοχών της Ermes στην ίδια τιμή των 35 σεντ ανά μετοχή υπάρχει από Επενδυτικά Ταμεία Τραπεζών του εξωτερικού καθώς και από τοπικούς Θεσμικούς Επενδυτές.

Βελτιωμένα τα αποτελέσματα 2006

Η Woolworth ανακοίνωσε ότι τα ενδεικτικά αποτελέσματα του έτους 2006 αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2005. Η βελτίωση της κερδοφορίας οφείλεται κυρίως στην αύξηση κερδών από επενδύσεις σε συνδεδεμένες εταιρείες, έσοδα από τη συμφωνία για τις υπεραγορές Carrefour στο Shacolas Emporium Park και στο Εμπορικό Κέντρο «Αγορά Έγκωμης». Η καθαρή κερδοφορία της εταιρείας το πρώτο εννιάμηνο του 2006 ανήλθε σε £1,5 εκ. έναντι £1 εκ. το πρώτο εννιάμηνο του 2005 (+14,3%).

Γ.Χ.