You are here

Σχέδιο επιχορήγησης για ενθάρρυνση έργων αναβάθμισης παραλιών

25/11/2020 15:21

Σχέδιο επιχορήγησης για ενθάρρυνση έργων ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης παραλιών, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν πρότασης του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, το σχέδιο, το οποίο εμπίπτει στα πλαίσια της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, αλλά και των διαχρονικών στόχων του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, έχει στόχο και φιλοσοφία την παροχή οικονομικής στήριξης Δήμων και Κοινοτήτων, για υλοποίηση έργων και αγορά εξοπλισμού προς την κατεύθυνση της αισθητικής αναβάθμισης των παραλιών του τόπου μας.

Σημειώνεται ότι η περίοδος εφαρμογής του σχεδίου εκτείνεται μέχρι και το Νοέμβριο 2022, με βάση τον εκάστοτε εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Ανάμεσα σε άλλα, το Σχέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα στηρίξει δαπάνες για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων παραλίας, οι οποίες να είναι καλής ποιότητας, ομοιόμορφες, από φυσικό υλικό (π.χ. ξύλο), με φυσικές αποχρώσεις που να συμβαδίζουν με τον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες σε χρώμα να είναι αντίθετες με εκείνο της θάλασσας, δαπάνες για κάδους καθαριότητας / ανακύκλωσης, δαπάνες για κατασκευή ή/και ανακαίνιση συγκροτήματος κοινόχρηστων χώρων υγιεινής, το οποίο θα χωροθετείται  εκτός ζώνης προστασίας της παραλίας, όπως και δαπάνες για υποδομές φιλικές για ΑμεΑ.