You are here

Τύπος: Το τραβά στα άκρα ο Νικόλας

04/12/2020 06:41

Η χθεσινή τελεσίδικη απόφαση του ΔΗΚΟ να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, η αλλαγή ηγεσίας στην ΟΕΒ, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους εγγεγραμμένους άνεργους τον Νοέμβριο, καθώς και το τροποποιημένο σχέδιο δράσης σταδιακής επανέναρξης πτήσεων και επαναλειτουργίας των αεροδρομίων που ενέκρινε χθες το υπουργικού συμβούλιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Το τραβά στα άκρα ο Νικόλας»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή τελεσίδικη απόφαση του ΔΗΚΟ να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021. Όπως σημειώνεται, το ΔΗΚΟ αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να παραχωρήσει τα σχετικά έγγραφα για τις πολιτογραφήσεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Το κόμμα κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβει τα στοιχεία που αφορούν το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τη θέση της και έχοντας ως σημαία τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα δεν θα παραδώσει του φακέλους.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης μετρητών καταγράφεται στη Μάλτα (88%), την Ισπανία (83%) και την Κύπρο (83%).

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μπορεί να δημοσιοποιηθεί, αφού επικαιροποιηθεί – Τι γνωμάτευσαν στη βουλή τρεις νομικοί για τη λίστα Γιωρκάτζη
  • Ανάσα στον τουρισμό για το ’21 από τις αλλαγές
  • Στο ανώτατο το πάγωμα εξώσεων
  • Συλλέκτης πληροφοριών η ΚΤΚ για τις μη συστημικές

Πολίτης

 «Μάχη για δύο στο νήμα για την προεδρία της ΟΕΒ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αλλαγή ηγεσίας στην ΟΕΒ που έχει χαρακτηριστικά προεκλογικής κούρσας. Αν και δεν υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις και θόρυβος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επιχειρηματική κοινότητα ζει στο εσωτερικό της μια κανονική προεκλογική περίοδο. Οι δύο υποψήφιοι, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού κ. Αντώνης Αντωνίου και ο διευθύνων σύμβουλος του Cyprus Institute of Marketing κ. Γιάγκος Χατζηγιάννης, έχουν ανεβάσει ταχύτητα και διεκδικούν δυναμικά την ψήφο του εκλεκτορικού σώματος.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν τίθεται κανένα θέμα μη καταβολής του 13ου μισθού όπου υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις και επίσημες συμφωνίες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Χαραυγή

 «13 χιλιάδες νέοι άνεργοι σε έξι μήνες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους εγγεγραμμένους άνεργους τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 32.968 ανήλθαν τον Νοέμβριο οι άνεργοι σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 34,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ενδεικτικό της κατάσταση είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους έξι μήνες εγγράφηκαν στους καταλόγους 12.905 πρόσωπα, τα οποία έχασαν την εργασία τους και δεν κατάφεραν ακόμη να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τις απόψεις των πολιτικών αρχηγών για τις νομικές γνωματεύσεις, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, ζήτησε χθες εγγράφως ο πρόεδρος της βουλής Αδάμος Αδάμου.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Σχέδιο αύξησης των πτήσεων με φόντο το καλοκαίρι του 2021

Αλήθεια

 «Τροποποιημένο σχέδιο δράσης για πτήσεις από εξωτερικό»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το τροποποιημένο σχέδιο δράσης σταδιακής επανέναρξης πτήσεων και επαναλειτουργίας των αεροδρομίων που ενέκρινε χθες το υπουργικού συμβούλιο. Όπως αναφέρεται, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατηγοριοποίηση των κρατών καθώς και την αντικατάσταση των κατηγοριών ταξινόμησης των κρατών και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2021.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι πέφτουν σήμερα οι υπογραφές της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings με την κυβέρνηση για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι του ΚΟΑΠ
  • Φεύγουν άλλοι 100 τραπεζικοί με €200 χιλ. - Astrobank
  • Ρεκόρ πωλήσεων για το “Red Friday” – Altamira Real Estate
  • Πέραν του 34% η αύξηση των ανέργων τον Νοέμβριο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ… – Θεριεύει ο κορωνοϊός

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ – Ανακοίνωση στήριξης Οδ. Μιχαηλίδη από υπαλλήλους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΟ ΤΡΑΒΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ – Χθες το ΔΗΚΟ αποφάσισε τελεσίδικα να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΓΝΟΕΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ