You are here

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στον όμιλο Σιακόλα

25/05/2006 19:13
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας με ευρωπαϊκά ταμεία και επενδυτικές εταιρείες βρίσκεται η εταιρεία Woolworth.

Όπως ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Woolworth ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Σιακόλας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ευρωπαϊκά Ταμεία (Funds) και Επενδυτικές Εταιρείες για εξαγορά όλων των μετοχών της Εταιρείας ITTL Trade Tourist and Leisure Park Ltd, που είναι εξ’ ολοκλήρου ιδιοκτήτρια του Shacolas Emporium Park, όπου θα ανεγερθεί και το ΙΚΕΑ και άλλα κτιριακά Συγκροτήματα.

«Έγιναν πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή Νομικών Συμβούλων, Οικονομολόγων, Ελεγκτών, Εκτιμητών, Ειδικών επί θεμάτων φορολογίας και Τεχνικών Συμβούλων. Επειδή τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της συνομολόγησης της Συμφωνίας (αφού ολοκληρωθούν και διαπιστωθούν ορισμένα πράγματα), είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε γνωστό στους μετόχους μας και στο επενδυτικό κοινό ευρύτερα ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, τόνισε ο κ. Σιακόλας.

Σύμφωνα με τον κ. Σιακόλα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties Public Ltd, που είναι ιδιοκτήτρια όλων των μετοχών της ITTL Trade Tourist and Leisure Park Ltd, θα αποκομίσει κέρδη ύψους μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε μια συνολική αξία πέριξ των €150 εκ.-€160 εκ..

Επιπρόσθετα, όπως επεσήμανε ο κ. Σιακόλας, με την ολοκλήρωση αυτής της πράξης η εσωτερική αξία της μετοχής της Woolworth που ανέρχεται σε περίπου 82,4 σεντ «θα πρέπει λογικά να ανέλθει κατά πολύ, η δε ωφέλεια για τους μετόχους θα είναι σημαντική».

Ο κ. Σιακόλας συνέστησε προσοχή προς τους μετόχους και να αναμένουν τις περαιτέρω εξελίξεις, διότι δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να εγγυηθεί ότι δεν θα παρουσιαστεί κάποιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην τελεσφόρηση της συναλλαγής.

Συμφωνία με Carrefour-Μαρινόπουλος

Ο κ. Σιακόλας αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη ολοκλήρωση συμφωνίας – με το Συγκρότημα Carrefour - Μαρινόπουλος, για παραχώρηση προς αυτούς χώρων για εμπορία δύο μεγάλων υπεραγορών, μίας στο Shacolas Emporium Park και μίας στο Εμπορικό Κέντρο Έγκωμης στη Λευκωσία. «Η συμφωνία προβλέπει επίσης την πώληση προς αυτούς του εξοπλισμού και των αποθεμάτων του Τμήματος Τροφίμων στα επτά πολυκαταστήματα Debenhams, τα οποία ανήκουν στην Ermes Department Stores Public Ltd», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Σιακόλας, από τη συμφωνία αυτή εκτός της εγγυημένης απόδοσης και συμμετοχής με ποσοστά επί των πωλήσεων που θα επωφελούνται η ITTL και η Ermes Department Stores Public Ltd, σημαντικό όφελος θα αποκομίσει και η Woolworth υπό μορφή παραχώρησης του δικαιώματος εμπορίας.

«Εκτός απροόπτου, η συμφωνία αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Εφίσταται και πάλι η προσοχή των μετόχων να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί, μέχρι την ολοκλήρωση και υπογραφή των Συμφωνιών», τόνισε.

Μεγάλα ωφελήματα στους μετόχους

Οι δύο σημαντικές αυτές εξελίξεις, υπογράμμισε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Woolworth, αναμένεται να αποφέρουν πολύ μεγάλα ωφελήματα στους μετόχους της Woolworth σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γ.Χ.