You are here

Αντωνίου: Μήνυμα συμπόρευσης με ΚΕΒΕ

10/12/2020 09:02

 «Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και Πολιτεία περιμένουν πολλά από την ΟΕΒ. Τους διαβεβαιώνω ότι θα πράξουμε παν το δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒ, Αντώνης Αντωνίου.

«Η πραγματική ισχύς της μεγάλης μας Οργάνωσης είναι η ενότητα της ηγεσίας της και αυτή την ενότητα θα διαφυλάξω. Ενώνοντας δυνάμεις με τη αδελφή Οργάνωση του ΚΕΒΕ θα πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματικότητα των παράλληλων ενεργειών μας.

Μαζί επίσης με τους Κοινωνικούς μας Εταίρους, τις Συντεχνίες των εργαζομένων, θα διαβουλευτούμε περαιτέρω για να επιταχύνουμε τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών πρακτικών μας», προσθέτει.

Η πλήρης δήλωση του κ. Αντωνίου που έγινε χθες αργά το βράδυ αμέσως μετά την εκλογή του, έχει ως εξής:

«Με αίσθημα ευθύνης έχω ενημερωθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ με εξέλεξε Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη του εκλεκτορικού σώματος για την αθρόα συμμετοχή τους στις εκλογές μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Ευχαριστίες οφείλω στην Πρόεδρο και τα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής αλλά και στη Γραμματεία της ΟΕΒ για την άψογη διοργάνωση και επιτήρηση της διαδικασίας και την υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας που προβλέπονται από τα Πρωτόκολλα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ανθυποψήφιo μου για την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία η οποία και αρμόζει στο ύφος της ΟΕΒ και να τον διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί μέσα στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου για τη καλύτερη επίτευξη των στόχων της Ομοσπονδίας μας.

Πρέπει ακόμα να συγχαρώ τα δέκα νέα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που εξελέγησαν απόψε και που μαζί με τα υφιστάμενα δέκα θα συναποτελούμε την 20μελή Εκτελεστική Επιτροπή μέχρι το 2023.

Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη της ΟΕΒ από κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας, τα οποία αποτελούν την πραγματική δύναμη της Οργάνωσης μας.

Αναλαμβάνω την Προεδρία της μεγαλύτερης Εργοδοτικής Οργάνωσης του τόπου σε μια ακόμη δύσκολη περίοδο στην ιστορία της χώρας. Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και Πολιτεία περιμένουν πολλά από την ΟΕΒ. Τους διαβεβαιώνω ότι θα πράξουμε παν το δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Η πραγματική ισχύς της μεγάλης μας Οργάνωσης είναι η ενότητα της ηγεσίας της και αυτή την ενότητα θα διαφυλάξω.

Ενώνοντας δυνάμεις με τη αδελφή Οργάνωση του ΚΕΒΕ θα πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματικότητα των παράλληλων ενεργειών μας.

Μαζί επίσης με τους Κοινωνικούς μας Εταίρους, τις Συντεχνίες των εργαζομένων, θα διαβουλευτούμε περαιτέρω για να επιταχύνουμε τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών πρακτικών μας.

Παραλαμβάνω από τον φίλο Γιώργο Πέτρου, ένα εξαιρετικό Πρόεδρο ο οποίος στα δυο χρόνια της θητείας του έχει προσφέρει ανεκτίμητης αξίας υπηρεσίες στο επιχειρείν και στην πατρίδα. Ως διατελέσας Πρόεδρος ο κ. Πέτρου, και γνωρίζοντας το ήθος το οποίο τον διακατέχει, είμαι βέβαιος ότι θα είναι δίπλα μου μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, και συλλογικά θα εργαστούμε για την έξοδο από την κρίση και την επαναφορά της οικονομίας σε συνθήκες ανάπτυξης.

Σας ευχαριστώ όλους».