You are here

Πατατοπαραγωγοί: 13η μέρα στους δρόμους...(2)

21/11/2005 09:29

•Σε κυκλοφορία οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου


Απτόητοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πατατοπαραγωγοί της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, για 13η μέρα σήμερα.

Οι πατατοπαραγωγοί βρίσκονται αποκλεισμένοι από την αστυνομία στον αυτοκινητόδρομο Δεκέλειας-Αραδίππου κοντά στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Ριζοελιάς-Αγίας Νάπας με κατεύθυνση προς την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, οι οποίες ήταν κλειστές λόγω των εκδηλώσεων των πατατοπαραγωγών, έχουν τώρα ανοίξει για την τροχαία κίνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συγκεκριμένες λωρίδες κυκλοφορίας θα λειτουργούν ως διπλής κατεύθυνσης, ενώ υπάρχουν οι σχετικές σημάνσεις για διευκόλυνση των οδηγών.

Τους συμπαραστάθηκαν οι σιτοπαραγωγοί

Ειρηνική εκδήλωση, προς συμπαράσταση των πατατοπαραγωγών πραγματοποίησαν χθες στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού στη Λάρνακα, οι σιτοπαραγωγοί.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σιτοπαραγωγών Ανδρέας Θεοφάνους, με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα «να προχωρήσουν στην ετοιμασία Εθνικού Σχεδίου για στήριξη της αγροτικής οικονομίας» γιατί όπως τόνισε εάν δεν γίνει αυτό «κανένας αγρότης δεν θα μπορέσει να επιβιώσει».

Αρκετοί παραγωγοί μετέβησαν στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού για να ευχαριστήσουν τους σιτοπαραγωγούς.

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Πατατοπαραγωγών Νίκος Βάσιλας, δήλωσε ότι «εάν αυτά τα αιτήματα των πατατοπαραγωγών που είναι δίκαια δεν λυθούν, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε ότι είναι δίκαια, σημαίνει ότι θα πεθάνει η γεωργία».

«Θέλω να τονίσω σε όλους τους κλάδους της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και γενικά στους αγρότες ότι πρέπει να ξυπνήσουμε για να κρατήσουμε τον αγροτικό κόσμο», σημείωσε ο κ. Βάσιλας.

Οι πατατοπαραγωγοί όπως ανέφεραν δεν πτοούνται από τις καιρικές συνθήκες και τις αντιξοότητες και θα παραμείνουν στον χώρο που βρίσκονται για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα τους.

γχ