You are here

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 55η θέση του EECA 2021

17/12/2020 11:42

Στην 55η θέση κατατάσσει ο Ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, «τα αποτελέσματα του “QS World University Rankings: EECA” για το 2021, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2020, κατατάσσουν και πάλι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα στην 55η θέση. Στην κατηγορία EECA περιλαμβάνονται πέραν των 1.800 πανεπιστημίων από 24 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Κροατία, και η Τουρκία».

Όπως αναφέρεται, «η κατάταξη EECA δημοσιεύεται από την QS από το 2014. Στη μεθοδολογία που ακολουθείται αξιολογούνται οι βασικοί δείκτες που τηρούνται και στην κατάταξη QS World University Rankings, όπως, ακαδημαϊκή φήμη (Academic Reputation), φήμη εργοδότη (Employer Reputation) και αναλογία διδακτικού προσωπικού: Φοιτητών (Faculty to Student Ratio), ενώ αξιολογούνται και επιπρόσθετοι δείκτες προσαρμοσμένοι στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στα κορυφαία πανεπιστήμια στην περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA). Η εν λόγω κατάταξη φέτος δημοσιεύει τα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια και η 55η θέση τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα κορυφαία 15%, ενώ κατατάσσεται ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας στην κατηγορία».

«Πρόκειται για ένα τιμητικό αποτέλεσμα που φανερώνει την προσήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου στην αριστεία, αλλά και την ανταγωνιστικότητά του σε διεθνές επίπεδο. Οι κατατάξεις αποτελούν πλοηγό επιλογής πανεπιστημίων για πολλούς υποψήφιους/ες φοιτητές/ριες και αναμφισβήτητα η συμπερίληψη του ανώτατου ακαδημαϊκού ιδρύματος στην κατάταξη κύρους QS, ενισχύει τον εθνικό στόχο, αλλά και τον στόχο του πρώτου δημόσιου πανεπιστημίου της Κύπρου, να καταστεί η χώρα διεθνές κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στον ιστοτόπο του οργανισμού (https://www.topuniversities.com/university-rankings-articles/eeca-univer...).