You are here

Τύπος: Μέτρα ΑΚΕΛ, πτώση τιμής πετρελαίου

11/10/2005 09:59
Τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που εξήγγειλε χθες το ΑΚΕΛ για τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από το ψηλό ενεργειακό κόστος, η πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς, καθώς και οι επιπτώσεις που προκάλεσε η ακύρωση της λειτουργίας της εταιρείας MarkeTrends Insurance προς τους πρώην ασφαλισμένους της, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στη σημερινή οικονομική ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

«Μέτρα £100 εκατ. από το ΑΚΕΛ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε χθες το ΑΚΕΛ, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι προτάσεις του ΑΚΕΛ αφορούν τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, αγρότες κλπ. Το κόστος των μέτρων αυτών υπολογίζεται στα £100 εκ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι αερογέφυρες των λιμανιών Λάρνακας και Λεμεσού προκάλεσαν αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Πολίτης

«Εκατοντάδες εκτεθειμένοι»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Πολίτη είναι οι επιπτώσεις που προκάλεσε η ακύρωση της λειτουργίας της εταιρείας MarkeTrends Insurance προς τους πρώην ασφαλισμένους της. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο χρόνια μετά την ακύρωση της άδειας λειτουργίας της η εταιρεία αρνείται να καταβάλει εκατομμύρια αποζημιώσεων προς τους πρώην πελάτες της. Οι απαιτήσεις ανέρχονται στα £3 εκ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει η εταιρεία Lucoil είναι η φθηνότερη εταιρεία στην Κύπρο όσον αφορά τη λιανική τιμή των καυσίμων(μέχρι και 2,1 σεντ για τη βενζίνη 95 οκτανίων), αφού είναι η μόνη εταιρεία που άφησε αναλλοίωτες τις τιμές της.

Σημερινή

«Πέφτει η τιμή του μαύρου χρυσού»

Πρωτοσέλιδο θέμα καθώς και κύριο θέμα στην «Οικονομία» της Σημερινής είναι η μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον Αύγουστο η μειωμένη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ και η επάρκεια πετρελαίου στις μεγάλες αγορές, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου τύπου μπρεντ κάτω από τα $58 το βαρέλι. Ο ΥΠΕΜΠ, αναμένει ότι η παραλαβή νέων φορτίων θα επιφέρει και αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για τις δύο οδυνηρές επιλογές που έχουν οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, για εξοικονόμηση £20 εκ. που επιδιώκει το Συμβούλιο.

Χαραυγή

«Κοινωνικά μέτρα £100 εκ.»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι τα κοινωνικά μέτρα για ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από το ψηλό ενεργειακό κόστος, που εισηγήθηκε χθες το ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι προτάσεις του ΑΚΕΛ, αφορούν συγκεκριμένα μέτρα κοινωνικής πολιτικής για χορηγίες προς συνταξιούχους, πενταμελείς οικογένειες, αγρότες, νεολαία καθώς και μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από το ψηλό ενεργειακό κόστος. Το κόστος των μέτρων αυτών κυμαίνεται γύρω στα £100 εκ.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή αναφέρεται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών που θα παραδοθεί σήμερα στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων.

Αλήθεια

«Απεκδύεται των ευθυνών του και σκορπά γενναιόδωρες χορηγίες»

Πρωτοσέλιδο θέμα καθώς και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε χθες το ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΑΚΕΛ, διαχώρισε τη θέση του από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν συγκυβερνά αλλά συμμετέχει στην κυβέρνηση και ακολούθως «αράδιασε» προτάσεις για γενναιόδωρες χορηγίες κτλ. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, το ΑΚΕΛ έσπευσε να «ανοίξει τα κρατικά ταμεία» για να προλάβει το ΔΗΣΥ, που θα δημοσιοποιήσει σήμερα προτάσεις για απάμβλυνση των οικονομικών προβλημάτων των Κύπριων φορολογούμενων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ), Μιχάλης Φυσεντζίδης, ζήτησε χθες από τη Βουλή την έγκριση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για την ΑΝΑΔ £210.009.




ΔΕΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΟΝΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ—Το ΑΚΕΛ απεκδύεται τις ευθύνες του για το κόστος ζωής και παριστάνει την αντιπολίτευση




ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ ΡΗΓΜΑ—Οι τρεις αρνούνται να δεχθούν προεδρεύοντα επ ’ άπειρον




ΠΕΦΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ—Για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες κάτω από τα $




Η ΓΡΙΠΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ—Τσίκλες, αμπελοπούλια, περιστέρια, γλάροι, πάπιες μπορούν να μεταφέρουν τον ιό




ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ £100 ΕΚ.—Προτείνει το ΑΚΕΛ, χορηγίες για στήριξη των πιο ευπαθών στρωμάτων του λαού μας