You are here

Λιλλήκας: Στήριξη στην Ελεύθερη Αμμόχωστο

15/09/2005 13:02
Η συνεχής στήριξη της περιοχής της Ελεύθερης Αμμοχώστου και η συνεχής συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και τους επιχειρηματίες της περιοχής για επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, σε χθεσινό χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε στη Δερύνεια.

Ο Υπουργός ανέφερε , ότι προγραμματίζονται σημαντικά έργα υποδομής στην περιοχή που θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική και παράλληλα θα τη βοηθήσουν να προσελκύει τουρισμό και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Το 2004, είπε ο κ. Λιλλήκας, το 1/3 περίπου των τουριστών που επισκέφθηκαν την Κύπρο, επέλεξαν την ελεύθερη Αμμόχωστο, για τις διακοπές τους, ενώ σε αυτά συγκεντρώνονται περίπου 39.000 κλίνες από τις 97.000 που διαθέτει η Κύπρος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου Ανδρέας Μάτσης είπε ότι το Επιμελητήριο τροχιοδρόμησε σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπως είναι το γήπεδο γκολφ, την μαρίνα, τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το δομημένο περιβάλλον, τον αθλητικό τουρισμό, την παιδεία, την υγεία και άλλα έργα.

Ο κ. Μάτσης, εξέφρασε, όμως απογοήτευση από τον τρόπο αντιμετώπισης των εισηγήσεών του από το κράτος.

«Είναι καιρός να αναληφθεί μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους για να εξευρεθούν πιο απλοποιημένες διαδικασίες υλοποίησης έργων», είπε ο κ. Μάτσης απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εμπορίου.

γχ