You are here

Διαπραγματεύσεις Woolworth

09/06/2005 09:00
Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις βρίσκεται η κτηματική Woolworth για διάθεση μέρους της ακίνητης της περιουσίας. Αυτό απεκάλυψε χθες ο εκτελεστικός της Πρόεδρος, Νίκος Σιακόλας, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις για επενδύσεις ξένων στην εταιρεία», είπε ο κ. Σιακόλας. Έκανε μάλιστα λόγο για «μεγάλη πράξη» και για «πολύ σοβαρά κέρδη» χωρίς όμως να παραθέσει συγκεκριμένες πληροφορίες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, συνέδεσε τις διαπραγματεύσεις με τη στρατηγική του «sell and leaseback» της εταιρείας.

Η ετήσια συνέλευση έγινε σε ήπιο κλίμα, χωρίς όμως να λείψουν οι καυστικές ερωτήσεις τόσο για το έλλειμμα στα αποθέματα της εταιρείας το 2003 – που διερευνά εδώ και ένα χρόνο η Επ. Κεφαλαιαγοράς – όσο και για την εφαρμογή του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης. Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΕΧΑ, Δημήτρη Χατζήπαπα, για το έλλειμμα στα αποθέματα της εταιρείας το 2003, ο κ. Σιακόλας ανέγνωσε τη γνωστή, πλέον, απάντηση της εταιρείας, για την ανεπάρκεια του λογιστικού λογισμικού που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για διαχείριση των αποθεμάτων.

Στο θέμα της εταιρικής διακυβέρνησης ο Σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Σαββίδης, είπε πως η πρόνοια για διαχωρισμό εξουσιών που απαιτείται από τον ΚΕΔ στην ανώτατη διοίκηση τηρείται με την ύπαρξη της θέσεως του Διευθύνοντα Συμβούλου, που κατέχει ο Μάριος Καμπανελλάς.

Σε ερώτηση για τα συμβόλαια ενοικίασης των κτιρίων της εταιρείας στην Hermes, ο κ. Σιακόλας είπε πως ανανεώνονται κάθε τριετία με συσσωρευμένη αύξηση ισόποση του πληθωρισμού των τριών ετών συν 6%. Ο κ. Σιακόλας έκανε ειδική μνεία στην επένδυση του Συγκροτήματος στο Λάκκο Μικέλλη, όπου διαχωρίζονται οικόπεδα. Είπε πως γίνονται παραστάσεις και πως μάλλον θα αλλάξει η πολεοδομική ζώνη στην περιοχή και επομένως η επένδυση θα είναι ακόμα πιο επικερδής. Ο κ. Σιακόλας επισήμανε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πως η χρηματοδότηση της επένδυσης έγινε με χρηματοδότηση ξένης τράπεζας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. «Το τραπεζικό περιβάλλον άρχισε να διαφοροποιείται και άρχισαν να το αντιλαμβάνονται και οι δικές μας τράπεζες», είπε με νόημα.

Πέραν των λογαριασμών, η συνέλευση ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες τον επαναδιορισμό των ελεγκτών της εταιρείας, PWC, αλλά και των αμοιβών των συμβούλων. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Woolworth αμείβεται με £15 χιλ. ετησίως και ο Αναπληρωτής πρόεδρος με £3,5 χιλ.

αε