You are here

Κυβέρνηση: Συντονιστικό όργανο για τις τιμές των καυσίμων

15/06/2004 20:01
Υπό την στενή παρακολούθηση και τον έλεγχο, των υπουργείων Εμπορίου & Οικονομικών, τίθενται πλέον οι τιμές των καυσίμων λιανικής πώλησης. Το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του, εξουσιοδότησε τους υπουργούς Εμπορίου και Οικονομικών να αποφασίζουν για τις ενδιάμεσες και τις μόνιμες διευθετήσεις που απαιτούνται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των τιμών των πετρελαιοειδών.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, επειδή οι τιμές των πετρελαιοειδών επιδρούν σημαντικά στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των πολιτών και έχει επειδή έχει σοβαρότατες επιπτώσεις σε όλους του τομείς της οικονομίας, επιβαλλόταν ο καθορισμός συγκεκριμένων πιο αυστηρών διαδικασιών παρακολούθησης και ελέγχου των τιμών από λογιστές και αρμόδιους λειτουργούς.

Ο κ. Χρυσοστομίδης τόνισε πως θα συνεχιστούν με συστηματικό τρόπο οι έλεγχοι στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής του Υπουργείου Εμπορίου, ώστε να αποφευχθούν στρεβλώσεις καταχρήσεις και εκμετάλλευση των καταναλωτών.

Αλλοδαποί – κατεχόμενα

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει πληροφορίες για μαζικές αγορές ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν υπάρχει «επίσημη πληροφόρηση» που να επιβεβαιώνει ότι 2.000 αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές έχουν αγοράσει ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα.

Πάντως, ο κ. Χρυσοστομίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ''ίσως κάποιοι να έχουν ενθαρρυνθεί από τις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν που προβλέπουν ειδική μεταχείριση των χρηστών περιουσιών που ανήκουν σε Ε/Κ σε περίπτωση λύσης'' και να προχώρησαν σε τέτοιου είδους αγορές. Πρόσθεσε ότι, αρκετοί αλλοδαποί έχουν παρανόμως αποκτήσει περιουσίες στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου και σημείωσε ότι ''είναι ένα περίπλοκο νομικό θέμα που ενδεχομένως να λυθεί μέσω των Δικαστηρίων'.

Επανέλαβε ακόμη ότι ''η δικαστική επίλυση του θέματος επαφίεται στους ιδιοκτήτες να πάρουν τα μέτρα που μπορούν να πάρουν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς''.

Κ.Κ.Κ.