You are here

Πλημμύρες στην Αγγλία, κινδύνευσε αποθήκη εμβολίων κατά κορωνοϊού

21/01/2021 12:50

Σε εκκενώσεις περιοχών στην κεντροδυτική Βρετανία λόγω πλημμυρών έχει υποχρεώσει η σφοδρή Καταιγίδα Κριστόφ που πλήττει τη χώρα από την Τετάρτη με ποσότητα βροχής ίση με βροχοπτώσεις δύο μηνών.

Περίπου 2.000 κατοικίες στο Ντίντσμπερι και στο Νόρθεντεν του ευρύτερου Μάντσεστερ εκκενώθηκαν μετά από την υπερχείλιση του ποταμού Μέρσεϊ. Εκκενώθηκε, επίσης, το χωριό Μπάνγκορ-ον-Ντι λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ντι στην Ουαλία.

Μεμονωμένες κατοικίες πλημμύρισαν και σε άλλα χωριά των περιοχών αυτών, ενώ οι αρχές έδωσαν ολονύχτια μάχη για να προστατεύσουν αποθήκη στο Ρέξαμ της Ουαλίας, όπου φυλάσσεται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Σε ισχύ είναι και για σήμερα τέσσερις προειδοποιήσεις για σοβαρές πλημμύρες στην Αγγλία, με την υπόδειξη ότι μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Έχουν εκδοθεί επίσης ακόμα 192 προειδοποιήσεις και 216 συναγερμοί για μικρότερης έκτασης πιθανές πλημμύρες.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στη βόρεια Αγγλία και στη Σκωτία.

Γραφεία στοιχημάτων έχουν ρίξει τις αποδόσεις για την πιθανότητα ο φετινός Ιανουάριος να είναι ο πιο βροχερός από τότε που τηρούνται αρχεία και γενικότερα ο χειμώνας να είναι ο πιο κρύος που έχει καταγραφεί ποτέ.

ΚΥΠΕ