You are here

Πως απαντά ο Μάρκος στον Αναστασιάδη (1)

16/12/2003 14:05
«Είναι ειρωνικό να περιμένει κανείς πως μέσα σε δέκα μήνες θα λυθούν σοβαρά και χρόνια προβλήματα της οικονομίας», δήλωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις επικρίσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, που διατυπώθηκαν χθες κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του 2004. Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι είναι λανθασμένος ο χαρακτηρισμός «χωρίς όραμα» τον οποίο απέδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στο σύνολο του προϋπολογισμού, σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί μηδενιστική προσέγγιση στο πλαίσιο μιας στείρας αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου απάντησε σχεδόν σε όλα τα σημεία των επικρίσεων του Νίκου Αναστασιάδη υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν βρήκε τίποτα το θετικό – ούτε μία λέξη – για τους δέκα μήνες διακυβέρνησης από τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Σχολιάζοντας το μεγάλο αριθμό συμπληρωματικών προϋπολογισμών που κατατέθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και έκτακτες ανάγκες οι οποίες στο μεταξύ είχαν προκύψει. Ο προϋπολογισμός και όραμα και πολιτική έχει αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ακολουθεί πολιτική ωραιοποίησης των αριθμών.

Για το δημοσιονομικό έλλειμμα ειδικότερα ο κ. Κυπριανού επέστρεψε τα πυρά: «Να μην ξεχνάμε ποιοι το δημιούργησαν, τα κόλπα και τα τεχνάσματα άλλοι χρησιμοποίησαν», ανέφερε. Παράλληλα ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε πως είναι δυνατό να επικρίνεται αυτή η κυβέρνηση και το υπουργείο του γιατί δεν εξάλειψε μέσα σε δέκα μήνες τα σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία, όταν, όπως σημείωσε, αυτά τα σοβαρά προβλήματα δεν επιλύθηκαν στα δέκα χρόνια που ήταν στην εξουσία η προηγούμενη κυβέρνηση που υποστήριζε ο ΔΗΣΥ.

Εκτενέστερη είδηση αργότερα….

Του Κυριάκου Κυριακίδη