You are here

Οριακή άνοδος για τον Nikkei

24/09/2003 12:08
Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την ελαφρά ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του γεν και καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε σε «αμυντικογενής» τίτλους.

Τέτοιοι είναι οι εταιρείες δημοσίων μεταφορών, όπως η East Japan Railways και οι εταιρείες παροχής κοινωφελών υπηρεσιών, που δεν επηρεάζονται άμεσα από τις εναλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες του γεν. Αντίθετα, νευρικότητα υπήρξε γύρω από τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των υπόλοιπων μεγάλων εξαγωγέων της Ιαπωνίας, όπως οι εταιρείες ημιαγωγών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Η ανάκαμψη του δολαρίου πάνω από τα 112 γεν ανακούφισε προσωρινά την αγορά, η οποία είδε με «τρόμο» το ιαπωνικό νόμισμα να αναρριχάται στα 110,91 γεν ανά δολ. την Τρίτη, που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ 3ετίας στην ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ιαπωνικό.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.502,29 μονάδες με κέρδη 0,26%, έχοντας πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση της τάξης του 4,24% τη Δευτέρα, ενώ χθες το Χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.