You are here

Αποχωρεί από την ελληνική αγορά η Azzurrair

24/09/2003 10:51
Tην πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, διακόπτοντας, από την 25η Oκτωβρίου, οπότε κι εκπνέει η θερινή περίοδος του 2003, τις προγραμματισμένες της πτήσεις από το Mιλάνο προς τη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε η αεροπορική εταιρεία Azzurrair. H απόφαση αυτή, όπως ανακοινώθηκε από την Azzurrair, σχετίζεται άμεσα με τη λύση της συνεργασίας της με την Alitalia, η οποία κοινοποίησε ότι θα συνεχίσει η ίδια με δύο πτήσεις ημερησίως το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Mιλάνο, με έναρξη του προγράμματός της, από την 4η Nοεμβρίου του 2003.

«Όλα τα συστήματα κρατήσεων ενημερώθηκαν στις 20 Aυγούστου 2003, για την ακύρωση των πτήσεων και επομένως όλα τα εισιτήρια που εκδόθηκαν πριν από την 21η Aυγούστου και αφορούν πτήσεις μετά την 25η Oκτωβρίου, θα ακυρωθούν με επιστροφή των χρημάτων», ανακοίνωσε σχετικά η Azzurrair.

Για τον τουριστικό και εν γένει επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά ανησυχία προκαλεί, καθώς η αναπλήρωση του κενού από την Alitalia ίσως αποβεί αποτελεσματικότερη. Kι αυτό γιατί η ιταλική εταιρεία διαθέτει καλύτερο δίκτυο ανταπόκρισης με άλλους προορισμούς στο εξωτερικό, ενώ, κατά πληροφορίες, σκέφτεται να δρομολογήσει και μεγαλύτερο αεροσκάφος.

O πρόεδρος της Ένωσης Tουριστικών Πρακτόρων Mακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Mπαμίδης, μάλιστα, με δηλώσεις του στην «H» εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη νέα σεζόν τα δρομολόγια με τα οποία θα συνδέεται αεροπορικά η Θεσσαλονίκη, μάλλον θα πυκνώσουν, καθώς αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν παρουσία στη Θεσσαλονίκη είτε μόνιμα, είτε με πτήσεις charter.