You are here

Υποδείξεις ΕΕ για ναυτιλία

22/09/2003 16:17
Στο 25% της ΕΕ ο στόλος της Κύπρου

Οι προσπάθειες εναρμόνισης του κυπριακού ναυτικού στόλου με τα ευρωπαϊκά πρότυπα θα πρέπει να εντατικοποιηθούν μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο υπέδειξε προς 800 ναυτιλιακούς παράγοντες του τόπου νωρίτερα σήμερα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Λογιόλα ντε Παλάθιο, προσφωνώντας το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2003».

Απόλυτος στόχος της ΕΕ, είπε η αρμόδια για τις μεταφορές και την ενέργεια, είναι ένας σημαντικός εμπορικός στόλος υψηλής ποιότητας που να σέβεται τα κριτήρια ασφάλειας, τις συνθήκες εργοδότησης και να είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Στο γραπτό μήνυμα της, η κ. Παλάθιο, επεσήμανε ακόμα ότι η Ένωση δίδει «υψηλή προτεραιότητα» στο θέμα του ελέγχου των πλοίων και υιοθετεί νέα μέτρα για αυτό το λόγο (αύξηση αποζημιώσεων για ρύπανση από πλοία, αύξηση των κυρώσεων κα.).

Τη διαβεβαίωση ότι η χώρα εργάζεται προς τη σωστή κατεύθυνση έδωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο στόλος της Κύπρου αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο παγκοσμίως, ενώ από τον ερχόμενο Μάιο θα αποτελεί και το 25% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.