You are here

Μικτή η εικόνα στην Ευρώπη

08/09/2003 11:28
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, ενώ πιέσεις δέχεται το Λονδίνο.

Απώλειες καταγράφουν οι τεχνολογικές μετοχές και ο χρηματοοικονομικός τομέας, ενώ επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώνεται στους κλάδους ενέργειας και χημικών και τροφίμων

Η μετοχή της DaimlerChrysler υποχωρεί οριακά, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να επενδύσει 1 δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) στην Κίνα για την κατασκευή αυτοκινήτων και φορτηγών Mercedes.

Οριακές απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Lufthansa. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, ο γερμανικός αερομεταφορέας σχεδιάζει την υποβολή επίσημης προσφοράς για την εξαγορά της ζημιογόνου Swiss International Air Lines σε μια κίνηση που αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για τον ελβετικό αερομεταφορέα [Βλέπε άρθρο] .

Τέλος, αξιόλογη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Deutsche Bank. Η UBS αναθεώρησε σήμερα την επενδυτική της πρόταση για τη γερμανική μετοχή σε 'buy' από 'neutral'. Η ελβετική τράπεζα αύξησε παράλληλα την τιμή-στόχο της γερμανικής μετοχής κατά 13%, στα 68 ευρώ.