You are here

Δεν δίνει προμέρισμα η Woolworth

28/08/2003 10:54
Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για επιστροφή της Woolworth σε μερισματοφόρα πορεία, διαψεύσθηκαν τελικά, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε χθες να μην παραχωρήσει μέρισμα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Woolworth, το συμβούλιο αποφάσισε να συζητήσει εκ νέου την μερισματική πολιτική της εταιρείας στις αρχές του 2004, όταν θα εξετάσει τα ενδεικτικά αποτελέσματα για ολόκληρο το 2003.

Οι προσδοκίες για επιστροφή της Woolworth σε μερισματοφόρα πορεία δημιουργήθηκαν από δηλώσεις του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας, Νίκου Σιακόλα τον Ιούνιο, που απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε στην Ετ.Γ.Σ. της εταιρείας ότι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν το ΔΣ θα εξέταζε και θέμα καταβολής ή μη προμερίσματος. Αργότερα, εκπρόσωπος της εταιρείας με γραπτή δήλωση που απέστειλε στη «Σημερινή» επισήμανε ότι εάν οι συνθήκες το επέτρεπαν, ο κ. Σιακόλας «θα υποστηρίξει ευνοϊκά αυτήν τη θέση στις επικείμενες συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων».

Την ώρα που γραφόταν το κείμενο, αξιωματούχος της εταιρείας με τον οποίο επικοινωνήσαμε δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

Καλύτερες συνθήκες

Τα αποτελέσματα της Woolworth δείχνουν σαφή βελτίωση σε σύγκριση με πέρσι με τον κύκλο εργασιών να παρουσιάζει αύξηση 9.7% φθάνοντας τα £32 εκ. (2002: £29,2 εκ.) και τα κέρδη από εργασίες να φθάνουν τα £1,9 εκ. (2002: £1,4 εκ.), παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 42% σε σύγκριση με πέρσι. Τα καθαρά κέρδη του Συγκροτήματος όμως παρουσιάζουν μείωση από £1,1 εκ. σε £0,5 εκ. λόγω των αυξημένων εξόδων χρηματοδότησης και παρά τη μειωμένη φορολογία.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σιακόλας, η εταιρεία αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων για ολόκληρο το 2003 γιατί, «ένεκα της φύσης των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος, πάντοτε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, συμβάλλουν καλύτερα στην κερδοφορία του Συγκροτήματος».

Στην δήλωση του ο κ. Σιακόλας αναφέρει επίσης ότι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος παρουσιάζουν αυξημένες πωλήσεις, «που μέχρι τις 25 Αυγούστου 2003 είναι κατά 11% πάνω από την αντίστοιχη περσινή περίοδο». Η εταιρεία προσβλέπει σε συνέχιση της ανοδικής πορείας με την «αναμενόμενη μελλοντική βελτίωση του τουριστικού ρεύματος», την αύξηση των πωλήσεων και την συγκράτηση τους κόστους.

Του Αντώνη Α. Έλληνα