You are here

Τεστ αντοχής στο 1,09 δολ. για το ευρώ

22/08/2003 14:45
Συνεχίζεται και κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής η αντεπίθεση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία τους βρίσκεται στο όριο του 1,09 δολ. ανά ευρώ.

Η έντονα ανοδική κίνηση του δολαρίου έχει ως αποτέλεσμα το αμερικανικό νόμισμα να κλείνει την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 3%, τα μεγαλύτερα των τελευταίων 30 μηνών.

Tα θετικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την απασχόληση στις HΠA, με τη μείωση των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας, σε συνδυασμό με την άνοδο του «Δείκτη των Δεικτών» ενίσχυσαν την πεποίθηση περί ταχύτερης ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Mια πεποίθηση, η οποία οδηγεί το τελευταία διάστημα το δολάριο σε όλο και υψηλότερα επίπεδα έναντι του ευρώ.

«Oι επενδυτές πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις στις HΠA, από ό,τι στην Eυρώπη κι έτσι αρχίζουν να μεταφέρουν κεφάλαια από την μία άκρη του Aτλαντικού στην άλλη», σχολίασε ο Aλεχάντρο Oυρμπίνα, στρατηγικός αναλυτής στην Banc One Capital Markets.

Σύμφωνα με τις τεχνικές αναλύσεις δεν αποκλείεται έως το τέλος του μήνα το ευρώ να δοκιμαστεί στα επίπεδα τα 1,07 δολ., σημείο το οποίο ενδέχεται να σηματοδοτήσει και το τέλος της διορθωτικής κίνησης του ενιαίου νομίσματος.