You are here

Διεθνής συγκυρία και αναστολές επιβαρύνουν το κλίμα

07/08/2003 15:37
Προς το επόμενο σημείο στήριξης, τις 2.120 μονάδες κινείται αυτή την ώρα η Σοφοκλέους, ''βοηθούμενη'' από το κλίμα αμφιβολίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης και της μετοχής της Datamedia, η οποία ήρθε να προστεθεί σε αυτή της Seafarm.

Όσον αφορά στην περίπτωση της Datamedia, το Δ.Σ. του ΧΑ προχώρησε στην εν λόγω απόφαση, μετά την παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ. της εισηγμένης εταιρίας κι άλλων 4 μελών.

Περισσότερο θορυβημένοι από τις αναστολές εμφανίζονται οι επενδυτές στην περιφέρεια, ενώ έντονες ρευστοποιήσεις έχουμε και στη μεσαία και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Στην επιδείνωση του κλίματος ''συνεισφέρει'' και η διαμόρφωση του αρνητικού κλίματος στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση αρνητικών εταιρικών νέων και προβλέψεων για το β' εξάμηνο.

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών.

Πτωτικά κινούνται Τράπεζες και Τηλεπικοινωνίες, με την Εθνική και την Alpha να βρίσκονται κάτω από τα 18 ευρώ, ενώ κι ο ΟΤΕ έχασε τα 11 ευρώ.

Μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρείται στη μετοχή της Γερμανός και ακολουθεί η ΔΕΗ, στην οποία παρατηρείται εντατικοποίηση των ρευστοποιήσεων.

Υψηλός ο όγκος των συναλλαγών και στις Alpha, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.