You are here

Πιέσεις σε Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες - Κρατούν οι μικρομεσαίοι

05/08/2003 16:03
Απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα η Σοφοκλέους, με το Γ.Δ. να υποχωρεί κάτω από τις 2.180 μονάδες, στοιχείο που δεν απογοητεύει τους αναλυτές, καθώς η συγκεκριμένη πορεία θεωρείται ως πρώτη στάση στις 2.200, μετά τα σημάδια κόπωσης που εμφανίστηκαν στον FTSE 20.

Προφανώς, πρόκειται για μια πρώτη καταμέτρηση δυνάμεων, όπου οι ρευστοποιήσεις ίσως σημάνουν και νέες τοποθετήσεις. Παρόλα αυτά, μεγάλο μέρος μετοχών καταγράφουν κέρδη, ιδιαίτερα από την περιφέρεια, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και ο FTSE 40, o οποίος ίσως σηματοδοτήσει στη συνέχεια ένα ανοδικό γύρισμα της αγοράς. Διευρύνονται οι απώλειες στον FTSE 20.

Ικανοποιητική η αξία των συναλλαγών, όχι όμως τόσο, ώστε να στηρίξει την προσπάθεια ανέλκυσης προς τις 2.200 μονάδες και διάσπασης του συγκεκριμένου επίπεδου.

Μεγάλες απώλειες για τη μετοχή του ΟΤΕ, με μεγάλο όγκο συναλλαγών, κάτι που έχει σαν συνέπεια να παρασύρει κι άλλες μετοχές. Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός κρατά τα 11 ευρώ.

Σημαντικό ενδιαφέρον στις Εκδόσεις, κέρδη για Καθημερινή και ΔΟΛ, ενώ απώλειες για της μετοχής της Τηλέτυπος. Κέρδη επίσης καταγράφουν και οι μετοχές του ομίλου Λαναρά.

Απώλειες καταγράφει και ο τραπεζικός κλάδος, με την Αlpha να βρίσκεται κάτω από τα 18 ευρώ και την Εθνική ακριβώς στα 18 ευρώ.