You are here

Πιέσεις στις Τηλεπικοινωνίες, διακυμάνσεις στις Τράπεζες

05/08/2003 12:14
Σε θετικό έδαφος άνοιξε η Σοφοκλέους, με την πλειοψηφία των κλάδων να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, αργότερα σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις σε μετοχές του FTSE 20, οι οποίες σταδιακά ενισχύθηκαν και γρήγορα επεκτάθηκαν και στους υπόλοιπους δείκτες FTSE, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να γυρίσει σε αρνητικό έδαφος.

Σε καλά επίπεδα ο τζίρος, ενώ περιορισμένες είναι οι απώλειες που καταγράφονται, ωθώντας το Γ.Δ. σε μια ισορροπημένη, μέχρι αυτή την ώρα πορεία, καθώς δεν έχουμε αξιόλογες μεταβολές ούτε στην Ευρώπη, η οποία κινείται σε θετικό έδαφος.

Πιέσεις ασκούνται στις Τηλεπικοινωνίες, οι οποίες κράτησαν χτες στην αγορά, με τον ΟΤΕ ωστόσο να κρατά τα 11 ευρώ. Πιέσεις και στη μετοχή της Panafon Vodafone, ενώ μόνο η Cosmote καταγράφει κέρδη.

Οριακές διακυμάνσεις στις τράπεζες, όπου Eurobank, Alpha (αναμένεται να ανακοινώσουν κέρδη εντός της εβδομάδας) και ΕΤΕ καταγράφουν μικρά κέρδη, με τις δύο τελευταίες να κρατούν τα 18 ευρώ.

Από τους επιμέρους κλάδους, τις σημαντικότερες απώλειες σημειώνουν το Χονδρικό Εμπόριο και οι Εκδόσεις, ενώ σημαντικά κέρδη για άλλη μια φορά καταγράφουν οι ασφαλιστικές εταιρίες.